Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frontmen Azre

Branimir Štulić: Pljačkaju me desetljećima

Branimir Štulić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
21.12.2015.
u 18:50

Štulić se žali da je oštećen i zbog neovlaštenog objavljivanja njegove autorske glazbe

Branimir Štulić, poznati glazbenik i frontmen legendarne zagrebačke grupe Azra, kazao je ekskluzivno za N1 televiziju da desetljećima nije dobio naknadu za emitiranje njegove glazbe i optužuje više diskografskih kuća iz Srbije i Hrvatske da su ga opljačkale objavljujući njegove radove bez dozvole. 

Tvrdi da je iz SOKOJ-a izašao 1981. godine, ali dodaje da je ta organizacija uzimala prihode od njegovih radova do 1994. godine. 

– Oni su me tek 1994. prepustili hrvatskom ZAMP-u. Dotle su ubirali sve što je do njih došlo, pogotovo radijsko izvođenje jer na mojim pločama je i dalje do rata stajalo "SOKOJ". Zbog toga su stranci, kao i svi ostali koji nisu znali da s njima ne radim, njima slali novac – kazao je Štulić. 

Kazao je da je u bivšoj Jugoslaviji članstvo u SOKOJ-u bilo obavezno. – Od 1974. pa sve do rata nisu isplaćivali autorske honorare zbog prelaska na kompjutore, već su ih za sebe zadržavali (tobože, sveteći se za ustavne promjene 1974.) – kazao je Štulić koji se žali i da je oštećen i zbog neovlaštenog objavljivanja njegove autorske glazbe. 

>>Johnny Štulić podnio žalbu Ustavnom sudu Srbije

>>'Štulić je amater koji nikad nije postao profesionalac, a Huljić je talentiran kao vrag'

Komentara 22

DB
doktor.buljko
20:50 21.12.2015.

Anarhist i prorok, sam protiv sviju, prokleto dosljedan i odgovoran samo sebi, sve je pošteno odradio i zaradio, a nije vidio ništa od toga, čovjek je 100 godina ispred svog vremena, tek će naša daleka pokoljenja shvatiti veličinu njegova "bijega" i kvalitetu njegovih bezvremenskih pjesama. Jednostavno, Đoni je Bog. Beskrajno hvala što si me počastio svojim životom u mom vremenu.

PA
pan-am
19:08 21.12.2015.

Brane ,trebo si ostat u domovini pa te ne bi pokrali ,a ne ti si pobjegao .Tvoji jugivići su te pokrali....

PE
peugeot
19:09 21.12.2015.

Dzoni, upitaj mahera Gorana Bregovica kako da dodjes do svoje love!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije