Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI PRIMIJETILI?

Božićno izdanje A-strane oduševilo je gledatelje, no neki su mu našli i zamjerku, oglasili se i s HRT-a

A-strana
Foto: Dario Njavro/HRT
1/7
28.12.2021.
u 10:45

- Vidjelo se odmah da je playback, prečisti zvuk vokala, pogotovo ženski visoki tonovi, koliko god cure dobro pjevaju ne mogu ipak uživo imati tako visoki i čisti glas. To mi je malo pokvarilo dojam jer sam očekivao da uživo pjevaju - komentirao je gledatelj

Jedna od najpopularnijih HRT-ovih emisija A-strana vratila se u program svojim božićnim izdanjem, a prvi put emisija nije snimana na Prisavlju, nego u jednoj zagrebačkoj sali za vjenčanja. Emisija je snimana filmskom tehnikom, a odmah nakon emitiranja krenuli su hvalospjevi, ali i kritike. Naime, gledatelji su na forum.hr-u primijetili kako se pjevalo na playback. 

- Vidjelo se odmah da je playback, prečisti zvuk vokala, pogotovo ženski visoki tonovi, koliko god cure dobro pjevaju ne mogu ipak uživo imati tako visoki i čisti glas. To mi je malo pokvarilo dojam jer sam očekivao da uživo pjevaju. Ovako na playback bilo mi je kao da puštam s YouTubea pjesme. Šteta - primijetio je jedan gledatelj o emisiji u kojoj su osim mladih snaga nastupili Doris Dragović, Vanna i Tedi Spalato. 

- Baš je bila dobra ova božićna specijalka, ugođaj, ambijent, izbor pjesama, ali ovo je na playback bilo? - komentirao je drugi. S HRT-a su objasnili kako se snimanje emisije moglo napraviti jedino na ovakav način. 

- To je učinjeno zbog tehnologije i načina snimanja (filmskom kamerom), a kojom je snimljena 'Božićna A strana'. U tim uvjetima prvi 'prolaz' je služio kao playback, kako bismo u naknadnim snimljenim prolazima dobili veću mogućnost slike, jer je cijela emisija snimljena sa samo dvije kamere i to u akustičnoj verziji (unplugged) - poručili su s HRT-a.

VIDEO Božidar odbio kuhati i otišao kući, napustio je show dok mu je njegov tim mahao

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije