Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U teškom stanju

Bora Todorović u komi nakon moždanog udara

bora
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
05.07.2014.
u 15:02

Beogradski Blic doznaje kako je Todorović nedavno operirao slijepo crijevo i za vrijeme oporavka, nakon nekoliko dana požalio se na bolove i pozlilo mu je

Popularni beogradsku gumac Bora Todorović (84) kojega poznaje i hrvatska filmska publika po brojnim ulogama u srpskim filmovima, u komi je od jučer, javljaju mediji u Srbiji. Beogradski Blic doznaje kako je Todorović nedavno operirao slijepo crijevo i za vrijeme oporavka, nakon nekoliko dana požalio se na bolove i pozlilo mu je.

On je na Kliničkom bolničkom centru u Beogardu operiran, a liječnici su utvrdili da je imao moždani udar i, kako je novinare izvjestio izvor iz ove bolnice, Todorović se tijekom jučerašnjeg dana nije budio iz kome. Prije dvije godine Todorović se prestao baviti glumom jer mu je, kako je objasnio, dodijala, a "neki lijepi život prolazi kraj mene".

Bora Todorović je inače brat glumice Mire Stupice, supruge velikog režisera Bojana Stupice koji su dio umjetničkog  života proveli u Zagrebu pa je Todorović od 1957. do 1961. bio član Hrvatskog narodnog kazališta. Hrvatska publika ga pamti po ulogama u filmovima "Maratonci trče počasni krug" i "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana, "Dom za vješanje" Emira Kusturice, "Profesionalac" i "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića. Zbog neslaganja s Miloševićevim režimom, dio života 90-tih proveo je izvan Srbije. (mf)

Komentara 6

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
15:28 05.07.2014.

Glumio je on i u seriji Vruć vetar (vjetar).

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:12 05.07.2014.

Ma šta bilo boro, postao si glumačka legenda još za života a to češ i ostat u našim sječanjima, drž se boro legendo........

TH
thekurcula
13:26 07.07.2014.

Tamo na onoj vesti o smrti ovog velikog glumca nisu dozvoljeni nikakvi komentare pa kako želim nešto reći o tome, moram ovde. Premda i ovde moram dobro paziti jer onaj koji uređuje ove stranice slabo se razume u filmsku umetnost, a i u duhovitost, pa moj prethodni post, u kojem ja samo prenosim jednu veoma duhovitu izmišljotinu u vezi snimanja filma Maratonci iz drugih medija, briše a meni daje opomenu pred isključenje! Dakle, evo šta sam hteo reći: vidim da se Bora naziva srpskim glumcem. Jeste, u redu je to, ali je on toliko traga ostavio na celom jugoslovenskom kulturnom prostoru, čiju, bar povezanost, ako ne i organsko jedinstvo, ne može niko da porekne, tako da za Boru možete u najmanju ruku reći i jugoslovenski glumac i tako ga i vi, Hrvati, delimično možete prisvojiti. Ne bojte se, niko vam neće to zameriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije