Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI PROBLEMI

Boba Geldofa tuži bivši član benda: 'Ja sam koautor megahita 'I Don't Like Mondays''

Bob Geldof
Foto: NEIL HALL/REUTERS/PIXSELL
1/4
16.10.2016.
u 18:37

Geldof tvrdi da su Fingersove tvrdnje proizvod njegove mašte

Boba Geldofa tuži bivši član njegove grupe Boomtown Rats tvrdeći da je koautor megahita iz 1979. "I Don't Like Mondays".

Kako prenosi Telegraph, klavijaturist Johnnie Fingers, pravog imena John Moylett, tvrdi da je napisao glazbu i dio teksta za pjesmu, ali da pod pritiskom Geldofa nije potpisan kao koautor. Geldof mu je, kaže, rekao da će dobiti pravedan dio tantijema.

Fingers tvrdi da je smislio melodiju na klaviru za koju je Geldof prvotno mislio da je preklasična te traži dvije trećine tantijema nakupljenih tijekom 37 godina.

 

Geldof pak tvrdi da su Fingersove tvrdnje proizvod njegove mašte.

Pjesma inače govori o pucnjavi u školi koja se dogodila dok je bend bio u SAD-u. Tada 16-godišnja Brenda Spencer upucala je dvoje ljudi, a na pitanje zašto je to učinila, odgovorila je da ne voli ponedjeljke.

>> Geldof najavio smak svijeta: Svi ćemo umrijeti do 2030. godine!

>> Peaches Geldof bit će pokopana na Uskrsni ponedjeljak

Komentara 1

Avatar KizanRizan
KizanRizan
19:19 16.10.2016.

Pa rano se je sjetio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije