Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ORGANIZACIJI POPROCK ŠKOLE

Blues kamp u Lonjskom polju podsjetio na Memphis

Blues kamp
Foto: Željko Štokić
1/23
18.07.2018.
u 15:36

U tri dana koliko je trajao ovogodišnji kamp učesnici, ali i svi posjetitelji Eko sela Strug imali su prigodu prisustvovati tematskim blues radionicama na kojima se osim sviranja moglo ponešto čuti i naučiti i o povijesti i nastanku bluesa.

Četvrtu godinu za redom  u organizaciji Poprock škole u srcu Parka prirode Lonjsko polje, na predivnom imanju Eko Etno Selo Strug, uživali se u vrhunskom  bluesu. Ovogodišnji blues kamp definitivno je potvrdio svoju kvalitetu  i opravdao epitet „međunarodni“ .

 - Prijašnjih godina u kamp su dolazili polaznici iz Slovenije, BiH, Njemačke, Bugarske, Španjolske,  ali  ove godine  imali smo čast ugostiti   prvog  čovjeka  svjetskog bluesa Jaya Sielemana  sa suprugom Priscillom Hernandez.  Dugogodišnji izvršni direktor i predsjednik The Blues Fundation iz Memphisa došao  je da se i osobno uvjeri u   sustavni  rad sa mladima. Naime , učenici Poprock škole  su  u više navrata predstavljali  Hrvatsku na najvećem  svjetskom blues festivalu u Memphisu. Naši nastupi u kolijevci svjetskog bluesa prate se sa velikim simpatijama, s obzirom da smo jedina europska država koja redovito šalje svoje predstavnike i u Youth kategoriji. Rad s mladima, budućim blues muzičarima posebno se cijeni u svijetu i  Americi - kazao je Miro Dimić, ravnatelj Pop rock škole Sisak koja organizira kamp.

U tri dana koliko je trajao ovogodišnji kamp učesnici, ali i svi posjetitelji Eko sela Strug imali su prigodu prisustvovati  tematskim  blues radionicama na kojima se  osim  sviranja moglo ponešto čuti i naučiti i o povijesti  i nastanku bluesa.  Cjelodnevne  gitarističke i bubnjarske radionice vodili su naši poznati  muzičari i pedagozi: Vedran Božić, Vedran Žanko, Zlatan Ćehić, Adonis Dokuzović, Nenad Borić Dražen Scholz, Boris Hrepić i Miro Dimić , koji su svoje znanje i iskustvo pokušali prenijeti na polaznike.

- Ove godine  zahvaljujući  kolegi  Davoru Bunčiću imali smo izvrsnu  radionicu  i prezentaciju  sviranja usne harmonike , nezaobilaznog instrumenta u blues glazbi.  Posebnu pozornost privuklo je predavanje i  razgovor o razvoju bluesa u Hrvatskoj, o fenomenu Thrill blues festivala  i Međunarodnog Blues Kampa Lonjsko polje. Puno zanimljivosti i dnevnih događanja u kampu, na veliko zadovoljstvo  sudionika i mnogobrojne  publike  završavali smo festivalom  „SAVA STRUG DELTA BLUES“ .     Neponovljivim večernjim  koncertima i performansima na kojima su uz mentore kampa muzicirali naši polaznici ali i   vrhunski bendovi poput:  Rock Mastersa - feat Vedran Božić, Lou Profa & Saša Begović Matošković,  „4 Townwrsi“ predvođeni s legendarnim Tonijem Jankovićem, i za kraj blues poslastica . Marija Gašparić & Nenad Mađerić s bendom .Sljubljenost bluesa s kreketom žaba i posavskim  noćima daju  Blues kampu  poseban šarm. Kao što je i Jay Sieleman rekao „ Originalni Delta blues. U Hrvatskoj se dogodio  Memphis“ - kazao je Dimić koji se još jednom zahvalio polaznicima i osoblju Eko sela Strug na gostoljubljivosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije