Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE

Bill Cosby koristio se slavom i moći kako bi napadao žene

Bill Cosby
Foto: Reuters
1/3
06.06.2017.
u 09:57

Nekada najbolje plaćen televizijski glumac na svijetu mogao bi biti u zatvoru do kraja života

Prva svjedokinja na suđenju glumcu Billu Cosbyju za seksualni napad kazala je sudu kako ju je Cosby drogirao, nakon čega je zaspala i probudila se djelomično obučena.

Kako je kazano na sudu, Cosby je iskoristio moć i slavu da drogira i napade bespomoćne žrtve. Komičar je negirao optužbe. Njegov odvjetnik kazao je kako je seks bio sporazuman te da je svjedokinja poslije promijenila priču.

Američki mediji sa zanimanjem prate ovo suđenje u Norristownu, samo 32 kilometra od Philadelphije u kojoj Cosby živi. Riječ je o najvećem suđenju nekoj poznatoj osobi još od suđenja OJ Simpsonu 1995. godine. Dosad je bar 50  žena optužilo danas 79-godišnjeg glumca za seksualne napade, koji su se dogodili u razdoblju od 40 godina. No, zbog zakonskih ograničenja, sudi mu se za napad na Andreu Costand, koja je 2004. došla kod njega kako bi dobila glumački savjet. Tada joj je navodno dao tri plave pilule, od kojih se osjećala oduzeto.

Cosbyjev braniteljski tim rekao je kako su Cosby i tada 31-godišnja Costand bili u romantičnoj vezi, a to su potkrijepili dokazima da su nakon tog susreta telefonom razgovarali više od 70 puta, i susreli se nekoliko puta.

Cosbyju se sudi za tri seksualna napada, a za svaki od napada predviđena je kazna od 10 godina zatvora i 25 tisuća dolara. Nekad najplaćeniji glumac na svijetu rekao je kako neće svjedočiti na suđenju koje bi trebalo trajati dva tjedna. Zanimljivo je da na suđenje nije došla njegova supruga Camille, s kojom je u braku pune 53 godine. Podrška mu je, međutim, bila Keshia Knight Pulliam, koja je u "Cosby Showu" igrala njegovu kćerkicu Rudy.

 

Komentara 3

Avatar punkufer
punkufer
14:54 06.06.2017.

I sad su se sjetile toga, nakon 40 godina?

AU
austrougarskigeneral
11:07 06.06.2017.

sramota

DU
Deleted user
11:32 06.06.2017.

Pa da, nitko mu nije htio dati p... kad je bio najslavniji. Takva je USA i nasa zapadna demokracija. Sve sam jake osobenosti i principijelisti,... Najvaznije jec da stoka sitnog zuba ima sta da prezvakava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije