Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivaniševićev otac o smrti kćeri

'Bila je puno bolesna u životu, ali uvijek pozitivna. Ovaj put srce joj nije izdržalo'

Goran Ivanišević
Foto: goranonline.com
1/2
05.10.2019.
u 20:59

Srđanini zdravstveni problemi počeli su vrlo rano kada je oboljela od Hodgkinove bolesti zbog čega je podložena zračenju. No tada se nije zračilo ciljano kao danas, nego sve. Hodgkinove bolesti se riješila, ali je zračenje ostavilo velike posljedice

Srđana Ivanišević, sestra legendarnog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, preminula je jučer u Zagrebu nakon zahtjevne operacije srčanih zalizaka koja je trajala oko 11 sati.

- Bila je puno bolesna u životu, ali uvijek je bila društvena, bila je superinteligentna, snažna i pozitivna. Njezino srce ovoga puta nije izdržalo - rekao je otac Srđan za 24sata.

Srđanini zdravstveni problemi počeli su vrlo rano. Još u mladim danima oboljela je od Hodgkinove bolesti, odnosno raka limfnih čvorova zbog čega je podložena zračenju, ali se tada nije zračilo ciljano kao danas, nego sve. Hodgkinove bolesti tako se riješila, ali je to ostavilo oštećenja na svim mekim tkivima, posebno plućima i srcu. 

- Prije godinu dana Srđana je imala tešku virusnu upalu pluća, a virus joj je ‘napao’ i tri zaliska koja je trebalo promijeniti. Teško se kretala jer srce nije pumpalo, baš je bila jako slaba. Odlučili smo se na operaciju. Trajala je 10, 11 sati. Liječnici su nakon zahvata u operacijskoj sali čekali još sat vremena da se uvjere da je sve u redu, da srce radi kako treba. Tek onda su je prebacili na Jedinicu intenzivnog liječenja. Već se planiralo kad će je početi polako buditi. No sat vremena nakon što je dovedena na intezivnu, dogodila se snažna hipertenzija. Pokušavali su je spasiti, ali nisu joj, nažalost, mogli pomoći. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo doznati, to se događa i tako se moralo dogoditi - kaže shrvani otac.

Srđana je živjela u Splitu i nije se pojavljivala često u javnosti. U zgradi u kojoj je živjela bila je omiljena.

- Borac u životu, borila se i za interese naše zgrade i svih nas stanara. Neka joj bude mirno na drugoj adresi - stoji, među ostalim, u obavijesti stanarima na ulazu u zgradu. 

Komentara 6

GG
Gigson_gg
21:29 05.10.2019.

Najiskrenija sućut obitelji Ivanišević... Bog joj da pokoj..

NV
novo vriijeme
07:23 06.10.2019.

U sažetka umrla je od komplikacija opet srca a i zahvat je trajno tri puta dulje nego je normalno. Zašto nisu išli vani kad imaju novaca? Vjerovali našim doktorima čija se stručnost mjeri količinom slika u novinama. Imam neka iskustvaa sa tom ekipom zato ovaj skepticizam Obitelji sućut jadni ljudi a i ova žena pobijedila opaku bolest a zaglavila gdje nije trebalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije