Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

'Bila je puno bolesna u životu, ali uvijek pozitivna. Ovaj put srce joj nije izdržalo'

Srđanini zdravstveni problemi počeli su vrlo rano kada je oboljela od Hodgkinove bolesti zbog čega je podložena zračenju. No tada se nije zračilo ciljano kao danas, nego sve. Hodgkinove bolesti se riješila, ali je zračenje ostavilo velike posljedice
05. listopada 2019. u 20:59 6 komentara 10995 prikaza
Goran Ivanišević
Foto: goranonline.com
Pogledajte galeriju 1/2

Srđana Ivanišević, sestra legendarnog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, preminula je jučer u Zagrebu nakon zahtjevne operacije srčanih zalizaka koja je trajala oko 11 sati.

Goran Ivanišević tuga u obitelji Preminula sestra Gorana Ivaniševića: 'Kad sam saznao da je bolesna, te noći nisam spavao'

- Bila je puno bolesna u životu, ali uvijek je bila društvena, bila je superinteligentna, snažna i pozitivna. Njezino srce ovoga puta nije izdržalo - rekao je otac Srđan za 24sata.

Srđanini zdravstveni problemi počeli su vrlo rano. Još u mladim danima oboljela je od Hodgkinove bolesti, odnosno raka limfnih čvorova zbog čega je podložena zračenju, ali se tada nije zračilo ciljano kao danas, nego sve. Hodgkinove bolesti tako se riješila, ali je to ostavilo oštećenja na svim mekim tkivima, posebno plućima i srcu. 

- Prije godinu dana Srđana je imala tešku virusnu upalu pluća, a virus joj je ‘napao’ i tri zaliska koja je trebalo promijeniti. Teško se kretala jer srce nije pumpalo, baš je bila jako slaba. Odlučili smo se na operaciju. Trajala je 10, 11 sati. Liječnici su nakon zahvata u operacijskoj sali čekali još sat vremena da se uvjere da je sve u redu, da srce radi kako treba. Tek onda su je prebacili na Jedinicu intenzivnog liječenja. Već se planiralo kad će je početi polako buditi. No sat vremena nakon što je dovedena na intezivnu, dogodila se snažna hipertenzija. Pokušavali su je spasiti, ali nisu joj, nažalost, mogli pomoći. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo doznati, to se događa i tako se moralo dogoditi - kaže shrvani otac.

Goran Ivanišević SVI GA VOLE Legendarni Goran Ivanišević doznao sjajne vijesti!

Srđana je živjela u Splitu i nije se pojavljivala često u javnosti. U zgradi u kojoj je živjela bila je omiljena.

- Borac u životu, borila se i za interese naše zgrade i svih nas stanara. Neka joj bude mirno na drugoj adresi - stoji, među ostalim, u obavijesti stanarima na ulazu u zgradu. 

Jelko Kacin
JELKO KACIN
Nakon prijetnji da će Hrvatska na crvenu listu, vratio se na Krk i poručio: 'Brojke koje vi objavljujete nisu prave'
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću
  • Gigson_gg:

    Najiskrenija sućut obitelji Ivanišević... Bog joj da pokoj..

  • novo vriijeme:

    U sažetka umrla je od komplikacija opet srca a i zahvat je trajno tri puta dulje nego je normalno. Zašto nisu išli vani kad imaju novaca? Vjerovali našim doktorima čija se stručnost mjeri količinom slika u novinama. Imam neka iskustva ... prikaži još!a sa tom ekipom zato ovaj skepticizam Obitelji sućut jadni ljudi a i ova žena pobijedila opaku bolest a zaglavila gdje nije trebalo.