Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVA BAGIĆ

Bila je lavica do posljednjeg daha, bolest joj nikad nije slomila duh

iva bagic
06.05.2010.
u 10:46

Prerano, u svojoj 26. godini, Iva Bagić izgubila je bitku za život. Posljednjih godina Iva je svojim borbenim duhom mnoge uvjerila kako je njezina volja za životom jača od svega.

Postoje borci koji vjeruju samo u pobjedu, ona je bila jedan od njih. Unatoč vjeri, upornosti i velikom optimizmu, lijepa 25-godišnja voditeljica RTL Televizije Iva Bagić jučer je izgubila svoju šestogodišnju bitku sa zloćudnom bolešću koja joj baš nikad, ni u najtežim i najbolnijim trenucima, nije uspjela skinuti vedrinu s lica niti je zaustaviti u nastojanju da osvijesti druge kako je život samo jedan i u njemu nema mjesta za predaju.

Ikona hrabrosti

Posljednjih godina Iva je svojim borbenim duhom mnoge uvjerila kako je njezina volja za životom jača od svega, pa i nemilosrdnog tumora na mozgu kojem nikad nije dopustila da je pretvori u slabu osobu, već upravo suprotno, ikonu hrabrosti koja je ljude oko sebe doticala samo pozitivnom energijom.

– Ja se zapravo nikad nisam osjećala bolesno. Nikad mi nije palo na pamet prepustiti se niti sam upadala u depresiju. Ne bih nikad nijedan, ni najgori dan svoga života mijenjala za nečiji tuđi. Imam u sebi taj jaki duh koji mi je pomogao da sve to izguram. Ne dam se. I to se na meni vidi – rekla je prije tri godina uporna Iva kad joj se bolest povukla, a to mišljenje nikad nije promijenila.

Dostojanstvena do kraja

Sve je počelo u njezinoj 19. godini, kad je zaigranoj studentici prava s voditeljskim ambicijama dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Nakon dvije operacije i iscrpljujućih kemoterapija, Ivi se stanje počelo popravljati, bolest se povukla, pobjeda je bila opipljiva, a Iva snažnija no ikad. Hrabro i odvažno u medijima je progovorila o svojoj bolesti, ljudima poručila da ne oplakuju svoju sudbinu te ponosno na naslovnici jednog časopisa prvi put pokazala svoj novi izgled bez kose. No, potkraj 2008. tijekom rutinske kontrole liječnici su ustanovili pogoršanje zdravstvenog stanja, nakon čega su slijedile još dvije operacije. Prošle se godine Iva odlučila na eksperimentalnu i vrlo skupu terapiju u Švicarskoj. Nakon prvog dijela liječenja osjećala se mnogo bolje pa je i 25. rođendan proslavila u Zagrebu uz svoje roditelje i brata koji su joj uvijek bili najveća ljubav i podrška.

Ni tada nije zaboravila zahvaliti svima na brojnim porukama podrške koje su joj svakodnevno stizale na Facebooku i šapnuti kako je život previše lijep da bi ga se odrekla.

Iza kamera Iva Bagić bila je sasvim jednostavna vesela cura koja je obožavala plesati, biti uz svoju obitelj kojoj je bila jako privržena i dane provoditi u dugim šetnjama
Žumberkom sa svojim ljubimcima, stafordom Grammyjem i mopsom Božom.
– Uz mo­ju obi­telj, psi su mi da­ro­va­li naj­više lju­ba­vi u ži­vo­tu. Ni­tko ti se iskre­no ne mo­že ra­zve­se­li­ti kao pas. To su ma­la bi­ća ko­ja ništa ne tra­že, a pu­no da­ju, uvijek su uz vas, pa i kad mislite da su vas svi napustili. Kad mi je bi­lo naj­te­že u ži­vo­tu, ta­ta mi je dovo­dio Bo­žu u bol­ni­cu i sa­mo ma­lo ma­že­nja s njim ispu­ni­lo bi me sna­gom i lju­ba­vlju da se bo­rim – otvoreno je jednom priznala Iva. Prerano nas je napustila, ali na vrijeme naučila da u najtežim životnim trenucima ne gubimo vjeru i dostojanstvo.

Bila je lavica do posljednjeg daha

Ivini prijatelji i kolege s RTL Televizije ne mogu vjerovati da više neće vidjeti osmijeh jedinstvene cure koja je uvijek bila najveselija i najpoletnija u društvu.

– Uz nju sam imao priliku učiti kako s osmijehom i optimizmom pobijediti sve križeve. Koliko je samo puta rekla da ne bi mijenjala minutu svoga života za tuđi, Iva, sad ti vjerujem i hvala ti na putokazu i svakoj sekundi dobrote kojom si nas zasipala. Reflektori se mogu ugasiti, no zvijezde kao što si ti ostaju sjati – rekao nam je Ivin blizak prijatelj Tomislav Jelinčić.

– Ivu sam upoznala na audiciji za reklamu, kad su tražili djevojku koja bi glumila moju prijateljicu. Ušla je i – sve očarala. Posao nije dobila jer je bila predobra, zasjenila bi glavnu glumicu svojim osmijehom. Taj osmijeh zauvijek ostaje s nama. Laku noć, Iva… – rekla je Tatjana Jurić.

Ključne riječi

Komentara 61

HA
hannover
20:48 06.05.2010.

Iskrena sucut obitelji.

Avatar Dinamovac
Dinamovac
13:56 07.05.2010.

Iva,jako ćeš nam nedostajati.Neka te čuvaju anđeli.

Avatar Dinamovac
Dinamovac
23:30 06.05.2010.

Moja duboka,i iskrena sućut njenoj obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije