Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Almira Osmanović

"Bez obzira na patnju, bol i krv, opet bih bila balerina"

'26.01.2011., Zagreb - U Movieplexu u Centru Kaptol odrzana je premijera filma Crni labud, kojoj su nazocile mnoge osobe iz hrvatskog javnog zivota,Almira Osmanovic, Jakov Sedlar .  Photo: Zarko Basic
'Zarko Basic/PIXSELL'
27.01.2011.
u 19:30

Uloga Crnog labuda vratila ju je u dane kad je i sama puknula radeći sa svojom pedagoginjom iz Rusije Ljudmilom Safronovom baš tu ulogu.

Direktorica Baleta splitskog HNK Almira Osmanović puna dojmova izašla je s premijere filma "Crni labud". I te kako ju je podsjetio na dane kad je i sama obuvala baletne papučice, no film je, kaže, nije ponukao da ih obuje barem još jednom.

– Da se ponovno rodim, vjerojatno bih opet bila balerina, no sad više ne želim plesati. Svaki dan u baletnoj dvorani splitskog HNK gledam scene identične onima iz filma: krvave noge, bol... Sve je to tipično za balet – govori.

Natalie Portman je, smatra, bila sjajna i zaslužila je svaku nominaciju za nagradu Oscar, no postoje i dijelovi u filmu koji joj se ne sviđaju.

– Smiješna je scena pri kraju filma kad ona kaže: "Bilo je savršeno." Sve balerine žele postići savršenstvo, ali ono se nikad može dosegnuti – govori Almira.

Očekivala je da će film teći kako su prvi kadrovi nagovijestili – ispričati priču o težini baletnog posla. Uloga Crnog labuda vratila ju je u dane kad je i sama puknula radeći sa svojom pedagoginjom iz Rusije Ljudmilom Safronovom baš tu ulogu.

– Kako se ne bih rasplakala? Gotovo jedan sat stalno me vraćala zbog krivog položaja prsta! A kad smo svladale prst, onda nije valjao pogled, lakat – prisjeća se.

Ipak, u svojoj je baletnoj karijeri bila ustrajna, a baš njezino ime danas je prva asocijacija na hrvatski balet. Sa smiješkom se prisjeća čuđenja prof. Kranjčevića koji je jednom ušao u garderobu i upitao je odgovara li joj tempo glazbe.

– Baš sam skidala papučice i on je ugledao krvave noge. Ostao je u šoku, nije mogao govoriti. Nekoliko minuta trebalo mu je da me upita kako sam uopće mogla plesati. I kako uz takvu bol sad mogu razgovarati s njim – završava Almira.

Komentara 1

MA
Maslova
10:09 28.01.2011.

Balet je nešto božanstveno, zadivljujuće, spektakularno...divim se baletanima i balerinama na muci, trudu, upornosti i želji da plešu i dalje, i dalje i dalje...boli i krvavim nogama usprkos...hvala svima koji se njime bave na svemu što nama gledateljima u publici pružaju svojim plesom! Još jednom...svaka vam čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije