Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sila službe

Berlin: Posveta Ratovima zvijezda i u crkvi

Star Wars Berlin
Foto: Hina
16.12.2015.
u 11:57

Berlinski svećenik u filmskom citatu vidio kršćansku poruku

Oni možda govore o drugačijoj vrsti sile, ali crkva u središtu Berlina ušla je u duh Ratova zvijezda pozvavši svoje župljane na tematsku adventsku službu u čast novog filma iz tog serijala. 

Evangelička crkva u berlinskoj četvrti Mitte objavila je na svojoj internetskoj stranici da će jutarnja služba 20. prosinca biti nadahnuta filmom "Ratovi zvijezda: Sila se budi".
Organizatori su u najavi povukli paralele između kršćanske doktrine i Ratova zvijezda.

"U ključnoj sceni šeste epizode (Povratak Jedija), Lukea Skywalkera nastoje privući na tamnu stranu, stranu zla", kaže svećenik Lucas Ludewig. "Luke se odupro riječima: Nikada neću pripadati tamnoj strani", dodao je. Tvrdi da u tom filmskom citatu vidi vezu s kršćanskom porukom u Poslanici Rimljanima. "Što više govorimo o tome, vidimo sve više paralela između kršćanske tradicije i filma", kaže Ludewig.

U Crkvi će se tijekom službe prikazati kraći inserti iz novog filma, a orguljaši će odsvirati poznatu temu iz Ratova zvijezda. Svjetska premijera "Ratova zvijezda: Sila se budi" bila je u ponedjeljak navečer u Los Angelesu. 

Komentara 1

GF
gfrancic
14:44 16.12.2015.

evangelisti - sekta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije