Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Pjevač hita 'Stand By Me' preminuo u 77. godini života

ben e king
Foto: Pixsell
01.05.2015.
u 15:48

Ben E King, najpoznatiji po izvedbi singla "Stand By Me", preminuo je u 77. godini života

Ben E King, najpoznatiji po izvedbi singla "Stand By Me", preminuo je u 77. godini života. Ova legenda soula karijeru je započeo 1950-ih s bendom "The Drifters".

Nakon što je 1961. godine krenuo u solo vode, vrlo brzo se vinuo u zvijezde, snimivši hit "Stand By Me". Dospio je njime u sam vrh američke ljestvice top hitova.

Pjesmu su obradili i brojni sjajni glazbenici pa se ovaj veliki hit dosta puta vraćao na najvažnije svjetske top ljestvice, piše BBC.

>>Preminuo Percy Sledge – jedan od velikana soula

Komentara 2

IK
ikonoklast
21:23 01.05.2015.

no i won't shed a tear no no!

Avatar Arkandjel
Arkandjel
09:33 02.05.2015.

Ne samo da ce ostat upamcen kao izvodjac nego i kao autor "stand by me" koja je ujedno i jedna od najpopularnijih i najljepsih pjesama ikad napisanih. Uzoran i kao covjek. Sjecam se kada je gostovao u nasoj zemlji ii sudjelovao na dodjeli Porina. Dosao je na poziv Drazena Vrdoljaka. Neka im obojici dragi Bog da pokoj dusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije