Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumrak saga

Bellina najveća želja napokon se ostvarila – postala je besmrtna

kristen
Pixsell
06.11.2011.
u 11:00

Bajku ubrzo prekida vijest da je Bella trudna, a dijete predstavlja prijetnju kako za vukodlake tako i za vampire, čija pripadnica postaje i glavna junakinja.

Planetarno popularna priča o ljubavi, prijateljstvu, žrtvi, prihvaćanju i pronalaženju samoga sebe stigla je do svog pretposljednjeg nastavka. Ondje gdje je završio treći film “Sumrak sage: Pomrčina”, Edwardovom prošnjom Belle započinje četvrti “Praskozorje 1. dio”: bajkovitim vjenčanjem vampira i smrtnice.

Bajku ubrzo prekida vijest da je Bella trudna, a dijete predstavlja prijetnju kako za vukodlake tako i za vampire, čija pripadnica postaje i glavna junakinja. Veliku završnicu, snimljenu u dva dijela, filmske interpretacije serije romana spisateljice Stephenie Meyer režirao je oskarovac Bill Condon, koji je fantastičnu dramu stvarao po uzoru na melodrame iz zlatnog doba Hollywooda.

– Film se bavi temom odlaska od doma, sazrijevanja u odraslu osobu, postanka supruge i majke i dobivanja moći, a sve se to događa 18-godišnjakinji. U prvom dijelu Bella osniva obitelj, a u drugom je mora zaštititi – objašnjava redatelj. Zadane dužnosti glumici Kristen Stewart nisu bile nimalo lake.

– Trenuci koje će obožavatelji najbolje pamtiti – vjenčanje, medeni mjesec i rođenje – za mene su zastrašujući. Pomisao da moram snimati scenu vjenčanja doslovno me izluđivala. No, s druge strane, mislim da sam sretna jer sam dobila priliku koju ne dobiva svatko – raditi nešto što obožavaju ljudi diljem svijeta – kaže Kristen. Glumica i njen filmski, ali i partner u stvarnom životu Robert Pattinson odigrali su i scenu prvog seksa poslije kojeg se, kako je to često i u zbilji, stvari kompliciraju.

– Trudnoća djeluje loše na Bellino zdravlje, ali smatra je čudom te odluči zadržati dijete. Edward je pak uvjeren da je njegov plod smrtna presuda za ženu koju voli – govori spisateljica S. Meyer, koja se prvi put prihvatila produkcije filma, a kao pravi stručnjak imala je i odgovore na sva pitanja redatelja i scenarista o vampirskoj mitologiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije