Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna smjena

Belgijac Raf Simons novi je art direktor kuće Dior

raf simons (1)
Foto: Jil Sander
1/3
10.04.2012.
u 17:46

Simons je vrhunac svog umijeća pokazao na posljednjoj reviji za Jil Sander u veljači. Pročišćena kolekcija nevjerojatno profinjenih boja dala je alibi i Diorovoj odluci. Dior je dobio “modernog Diora” iste elegancije i profinjenosti

Završila je najdulja enigma u modnom svijetu – potraga za novim umjetničkim direktorom kuće Dior i nasljednikom posrnuloga genija mode Johna Galliana. Belgijac Raf Simons, bivši art direktor kuće Jil Sander, nakon neugodno dugog otezanja naposljetku je izabran na mjesto glavnog dizajnera kuće Dior!

Učinilo je to Galliana dvostrukim gubitnikom,jer su štovatelji Galliana do jučer vjerovali u njegov povratak. No izbor Rafa Simonsa sjajno je rješenje za Dior i za svijet mode. Simons je vrhunac svog umijeća pokazao na posljednjoj reviji za Jil Sander u veljači ove godine. Pročišćena kolekcija nevjerojatno profinjenih boja dala je alibi i Diorovoj odluci. Dior je dobio “modernog Diora” iste elegancije i profinjenosti.

Simons, rođen 1968. u Belgiji, dolazi iz – svijeta namještaja! Diplomirao je, naime, industrijski dizajn 1991. No, kao u drami, ubrzo ga glasovita Linda Loppa s katedre za modu antwerpenske Kraljevske akademije povlači u modu. Simons uči sam, i počinje s muškom modom. Napreduje do profesora bečkog Sveučilišta primijenjene umjetnosti. Dobiva brojne nagrade, a 2005. postaje art direktorom muške i ženske kolekcije kuće Jil Sander. Korak do vrha: do Diora!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije