Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo u kinima

\"Bel Ami\": Zavođenje i seks vode do slave i bogatstva

bel ami (1)
Foto: Bel Ami
1/9
20.05.2012.
u 12:00

– Georges Duroy je antiheroj. Riječ je o beskrupuloznom mladiću koji otkriva da ima što prodati. Zavodi moćne žene na vrhu francuskog društva te koristi seks i činjenicu da ih iznimno privlači ne bi li postao uspješan i bogat.

Nema sljedećeg života i ja ću živjeti u ovom – moto je okrutno ambicioznog, razarajuće zgodnog, ali siromašnog 24-godišnjaka Georgesa Duroya (Robert Pattinson) koji 1890-ih godina putuje kroz Pariz, od tavana punih žohara do raskošnih salona, koristeći inteligenciju i moć zavođenja da bi se iz siromaštva uzdigao do bogatstva. Zvijezdu “Sumrak sage” u drami “Bel Ami” gledamo u potpuno drugačijoj ulozi, a njegove su partnerice i žene koje je zaveo slavne Uma Thurman kao prelijepa i utjecajna Madeleine, Kristina Scott Thomas kao elegantna i naivna madam Rousset i Christina Ricci u ulozi očaravajuće Clotilde, jedine Georgesove istinske ljubavi. Ipak, njemu ljubav nije dovoljna.

– Georges Duroy je antiheroj. Riječ je o beskrupuloznom mladiću koji otkriva da ima što prodati. Zavodi moćne žene na vrhu francuskog društva te koristi seks i činjenicu da ih iznimno privlači ne bi li postao uspješan i bogat. Na kraju dobiva što je htio – opisuje redatelj Declan Donnellan koji, isto kao i njegov kolega Nick Ormerod, već trideset godina režira kazališne predstave, a obojici im je ovo prvi film koji su režirali. Iako se radnja odvija u 19. stoljeću, tema je moderna.

– Radi se o manipulaciji medijima, ilegalnoj invaziji vlade na arapsku zemlju zbog prirodnih resursa, laganju, seksu, slavi i o tome kako netko može uspijeti s vrlo malo talenta. Georges ima veliku želju stići na vrh i u tome se krije njegov talent – ističe scenaristica Rachel Bennette. Osim subverzivnom pričom, film privlači i kostimografijom za koju je zaslužna Odile Dicks-Mireaux. Muška odijela kreirala je prema radu Christiana Diora: uska su, elegantna i s naglašenom duljinom nogu. Ženskom odjećom pak vladaju boje, no, simbolično, kako njihovo razočaranje u mladog zavodnika raste, odijevaju tamnije haljine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije