Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER Kruže glasine kako bi bivši voditelj 'Otvorenog' trebao prijeći na Novu TV

Bago dao ostavku na Hrvatskoj televiziji

04.12.2008.
u 14:50

Mislav Bago podnio je zahtjev za prekid radnog odnosa na HTV-u. Kao razlog odlaska bivši je voditelj Otvorenog i Dnevnika naveo neslaganje s urednicima.

– Zaključio sam da je u posljednje vrijeme moje viđenje ozbiljnog novinarstva u suprotnosti s viđenjem mojih urednika – objasnio je Bago.

A odmah su krenule i glasine da će Bago nakon 15 godina rada na HTV-u novo radno mjesto pronaći na Novoj TV, ali televizijski voditelj to demantira.

– Na znam što ću ni gdje raditi dalje. Isto tako ne znam kada će prestati moj radni odnos na HTV-u, to je na mojim urednicima da odluče – rekao je.

Na Novoj TV također su prilično tajnoviti:

– Jasno da je u vrijeme kontinuiranog porasta gledanosti Informativni program Nove TV poželjna radna sredina. Naši planovi i uspjeh tu ne staju i svakako se planiramo širiti, a kada nam se pridruže jednako ambiciozni, svakako ćemo ih najaviti – nedorečena je ostala Iva Gačić, direktorica Informativnog programa Nove TV.

Urednica Informativnog programa HTV-a i Bagina dosadašnja šefica Hloverka Novak-Srzić bila je nedostupna za komentare, a razlog Bagina odlaska možda bi trebalo tražiti upravo kod nje. Naime, Mislav Bago emisiju Otvoreno napustio je sredinom rujna zbog mijenjanja koncepta emisije i neslaganja s Hloverkom Novak-Srzić. Posljednju je rečenicu u toj emisiji izrekao 19. rujna, a ona je glasila: “Bilo je ovo sve od mene što se Otvorenog tiče. Sutra je s vama moja kolegica Dijana Čuljak-Šelebaj. Zbogom!”

Posljednjeg zbogom se i držao, a čini se da sada te riječi vrijede i za televiziju na kojoj je proveo posljednjih 15 godina.


Novoj TV ne prijeti gubitak koncesije

Suprotno napisima da Novoj TV prijeti oduzimanje koncesije, potpredsjednik Vijeća za elektroničke medije Jure Ivančić objasnio nam je da je Nova TV dobila samo prekršajnu prijavu. Naime, na jučerašnjoj sjednici Vijeća zaključeno je da se Nova TV i RTL Televizija zbog emisija Trenutak istine, odnosno Zvijezde extra, prekršajno prijave, a HTV zbog priloga u Dnevniku i Bitangi i princeza opomene. – Nova TV i RTL u idućim će danima primiti prekršajne prijave, a onda će o slučajevima odlučivati Prekršajni sud – objasnio je zamjenik direktora Vijeća za elektroničke medije Jura Ivančić, dodavši da, s obzirom na to da su sjednice javne i dostupne medijima, opomene i prigovori Vijeća treba shvatiti ozbiljno od trenutka kada su izrečene, a ne da televizije zanemaruju upozorenja sve dok im na adrese ne stignu prijave. Na Novoj TV ponovili su samo kako još nisu zaprimili nikakvu prijavu Vijeća, a isto su potvrdili i na drugim dvjema televizijama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije