Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
George Clayton Johnson

Autor 'Zvjezdanih staza' umro u 86. godini života

George Clayton Johnson
Foto: Youtube Screenshot
1/5
29.12.2015.
u 09:53

'Želim biti zapamćen kao osoba koja je život imala pod kontrolom i postavila si ciljeve'

George Clayton Johnson, autor scenarija za prvu epizodu "Zvjezdanih staza" i koautor filma "Logan's run" umro je u 86. godini života.

Poznati scenarist, prema potvrdi njegova sina Paula Johnsona, umro je 25. prosinca u Los Angelesu nakon bitke s karcinomom.

Rođen je u Cheyenneu u američkoj državi Wyoming 1929. godine, a u zabavnu industriju ušao je 1959. godine kada je napisao epizodu "I'll Take Care of You" za Hitchcockove antologijske serije.

Foto: Youtube Screenshot

Za fanove je imao posebno mjesto u srcu. Bili su mjesto gdje je neprekidno dijelio svoje misli, a on im je ostavio velik trag – kaže Paul za Variety.

U intervjuu iz 2003. Johnson je rekao: – Želim biti zapamćen kao osoba koja je život imala pod kontrolom i postavila si ciljeve.

Iza sebe je ostavio suprugu Lolu Johnson, kćer Judy Olive i sina Paula B. Johnsona.

>> Pogledajte prvi trailer filma Zvjezdane staze: S one strane!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije