Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Atlantida sa Terezom, Ibricom i klapom oduševila Dubrovnik

Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši svoju pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” ni više ni manje u rock metal izdanju.
26. kolovoza 2015. u 08:42 2 komentara 1132 prikaza
atlantida
Foto: Promo foto
Pogledajte galeriju 1/17

Ono što se sinoć dogodilo mnogim Dubrovčanima zasigurno će ostati dugo u pamćenju. Bajkovita Orsula ugostila je „Dubrovačku scenu u malom “ koja je složno proslavila 25 godina rada rock banda Atlantide! Dubrovačkim rockerima na sceni su se pridružili Tereza i Ibrica Jusić, a etno zvukovi sa klapom Fortuna raširili su se preko Orsule prema Gradu i moru. Jedno je sigurno Dubrovnik dugo nije vidio ovakav spektakl.

U svojoj obljetničkoj godini Atlantida je svojim sugrađanima na sam dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara pripremila “Takvu noć” o kojoj će se dugo pričati. Tjednima se već brujalo da će na pozornici Orsule uz samu Atlantidu nastupiti i najpoznatija imena iz Grada: Tereza i Ibrica Jusić i to u rock ruhu, te klapa Fortuna koja je donijela etno zvukove.

Još kao dječaci sa nepunih 15 godina članovi Atlantide počeli su u garaži držeći se tada rock metal sounda, da bi kasnije kada im se pridružio Davor Erceg nekadašnji vokal Crne udovice malo zvuk preradili u pop rock izričaj pridodajući mu ostale žanrove. Upravo je i to čar live nastupa Atlantide-na jednom koncertu vidjeti pravi mix žanrova.
Uz klapu Fortuna i Ivu Letunića na lijerici izveli su sa etno notama “Sami u kamenu “. Kako šansona zvuči u rock izdanju gledatelji su imali prilike vidjeti u duetu sa Ibricom Jusićem u pjesmi “Lutam pod oblacima“ koji je kao i obično doveo i svog psa na pozornicu.

Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši svoju pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” ni više ni manje u rock metal izdanju. Terezin jaki glas stopio se sa žestokom svirkom Atlantide i oduševio sve prisutne, a upravo taj singl naći će se na njenom sljedećem albumu i albumu Atlantide. Na sam bis Atlantida je sa gostima još jednom izašla pred oduševljenu publiku i ponovno s pjesmom „Sami u kamenu“ koja je prešla u tradicionalnu „Zelenu naranču“ etno- rock notama završila ovu čarobnu večer. Sa „Lađama“ su otplovili dugo u sjećanje svih prisutnih na Orsuli.

„Dubrovnik u malom“ žestoko je proslavio srebrni pir Atlantide na oduševljenje mnogih gledatelja koji će zasigurno svima onima koji nisu bili na koncertu reći: “Bilo je ko u priči!

>>U šibenskom klubu Inside nastupaju Atlantida i Silente

>>Dubrovački rockeri iz Atlantide predstavljaju novi singl 'Samo tren'

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu