Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Arhitektica lovila 125.000 kuna: Biste li vi znali odgovor na ovo pitanje?

Foto: HRT
1/3
10.06.2021.
u 22:09

Natjecateljica je na pitanju za 32.000 kuna upitala znalce za odgovor na pitanje koja su dva cara imenjaka vladala Brazilskim Carstvom

U večerašnjem Milijunašu nastupila su dvojica studenta koja nisu uspjela prijeći drugi prag te arhitektica Ana Brusić Batistić iz Rijeke. 

Nakon što je student Ivan Kordić pogrešno odgovorio da je iskrcavanjem savezničkih vojnih snaga u Normandiji 1944. godine, koje je poznato kao Dan D, počela operacija Neptun, studentica arhitekture Ana pobjedom u igri ''Najbrži prst'' zauzela je njegovo mjesto. 

Natjecateljica je na pitanju za 32.000 kuna upitala znalce za odgovor na pitanje koja su dva cara imenjaka vladala Brazilskim Carstvom koje je postojalo 67 godina te naposljetku točno odgovorila ''Pedro'', od ponuđenih odgovora ''Pedro'', ''Alvaro'', ''Diego'' ili ''Fernando''.

Foto: HRT

Na iduće pitanje, ono za 64.000 kuna, također je odgovorila točno: Tko je kome u pismu iz kolovoza 1939. pisao o "novom i važnom izvoru energije u neposrednoj budućnosti''? Ponuđeni odgovorili bili su da je pismo pisao kemičar političaru, fizičar političaru, kemičar industrijalcu ili pak fizičar industrijalcu, a nakon što je uzela pola-pola, odabrala je odgovor fizičar političaru i krenula u utrku za 125.000 kuna. Inače, riječ je o pismu Alberta Einsteina predsjedniku SAD-a, Franklinu D. Rooseveltu.

Da bi osvojila 125.000 kuna, 31-godišnja arhitektica trebala je odgovoriti na pitanje koga su to stanovnici Delfa natjerali u smrt skokom s visoke litice. Kako nije znala odgovor, kazala je kako se dogovorila sa suprugom da pitanje na ovakvom visokom stupnju podrazumijeva pogađanje. Iako je bila hrabra s odabirom Homera, natjecateljica je pogrešno odgovorila jer je točan odgovor bio Ezop. 

Foto: HRT

Ipak, Ana je osvojila 32.000 kuna te mjesto prepustila Silviju Štruklecu iz Kloštar Ivanića.

VIDEO: Aleksandar Stanković: 'Prva cura me ostavila zbog Isusa, s njim se teško boriti'

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

GE
geler203
22:30 10.06.2021.

"odabrala je odgovor fizičar fizičaru" a gdje vam je taj odgovor? Jel vam možda i Tarik piše kolumnu?

KA
kavranbird
22:59 10.06.2021.

Tko još gleda napornog, dosadnog bitangu od tarika ?

ST
stefj
11:10 11.06.2021.

Eto, pogledam jučer kviz nakon dugo vremena, kad ono pitanje o toma kakva je TI zamjenica (FT1P pitanje). Kćer gleda i kaže nema točnog odgovora... Naime, u Hrvatskom jeziku nema ličnih zamjenica, već postoje osobne zamjenice... I onda se postavlja pitanje tko je urednik, revizor, tko sastavlja pitanja itd. Očito bolje da se drže popularnih tema, a jezik i gramatiku puste na miru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije