Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost

Ante Pecotić, Lea Dekleva i Boris Đurđević pišu pjesme za Doru

dora
Goran Jakuš/Pixsell
08.02.2011.
u 14:28

Dva finalista u velikoj završnici 5. ožujka otpjevat će tri pjesme, posebno naručene i skladane za tu prigodu. Gledatelji i žiri tada će glasovima odabrati izvođača i skladbu koji će predstavljati Hrvatsku u Düsseldorfu

Četiri tjedna prije velikog finala Dore predstavljeni su i skladatelji pjesama koje će finalisti izvesti u posljednjoj, sedmoj emisiji ciklusa. Da svojom skladbom predstavlja Hrvatsku na Eurosongu borit će se najzaposleniji domaći skladatelji i tekstopisci Ante Pecotić i Boris Đurđević te Lea Dekleva kojoj je to prvo sudjelovanje na Dori.

Dva finalista u velikoj završnici 5. ožujka otpjevat će tri pjesme, posebno naručene i skladane za tu prigodu. Gledatelji i žiri tada će glasovima odabrati izvođača i skladbu koji će predstavljati Hrvatsku u Düsseldorfu. Skladatelji kažu da će pri stvaranju skladbe na prvom mjestu biti europski i svjetski glazbeni trendovi.

– Neću pristati na kompromise, napravit ću brzu i energičnu pjesmu, u obzir dolazi samo melodija iznad 125 udaraca u minuti – istaknuo je Đurđević. Lea Dekleva također ima u glavi pjesmu koja bi nas trebala predstavljati u Njemačkoj.

– Bit ću protuteža Anti i Borisu jer će moja pjesma biti sporija – kaže pjevačica. Čija će pjesma osvojiti Doru, doznat ćemo uskoro, a kako je najavio voditelj Aleksandar Kostadinov, velika je mogućnost da naš predstavnik na Eurosongu pjeva na engleskom.

Komentara 3

EU
EUfan
16:12 08.02.2011.

Ajme nama!

MO
morales
15:57 08.02.2011.

Dobro je da su ove godine malo prodrmali Doru, ovaj koncept je puno bolji i transparentniji nego prije. A i nadam se da ćemo tako izbjeći slanje \"cajke\" kakve šaljemo već godinama.

IV
ivoperica
14:15 11.02.2011.

kukulele izgledaju ko da rade u Neckermannu. takve su im i pjesme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije