Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživa u majčinstvu

Anja Alavanja Romac: Hranim sinčića i ujedno vježbam

anja alavanja
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/5
24.05.2013.
u 07:37

Voditeljica otkriva kako uživa biti majka iako ju je iznenadila zahtjevnost te uloge. Od 15-mjesečnog sina Jakova odvaja se vrlo rijetko, još uvijek ga doji, a žali se samo na manjak sna.

Biti majka jedna je od najzahtjevnijih zadaća u životu svake žene, a već 15 mjeseci to je najvažnija uloga mlade voditeljice na CMC televiziji Anje Alavanje Romac. Rođenje djeteta donijelo je veliku promjenu u životu mlade mame, a ona uživa u svakom trenutku provedenom sa sinčićem Jakovom. Nije joj bilo jednostavno odvojiti se od djeteta, pa je nakon isteka rodiljnog dopusta odlučila još nekoliko mjeseci iskoristiti pravo na neplaćeni dopust i ostati kod kuće.

– Mislim da je vrtić odličan za dijete, no nisam ga ni mogla, a ni htjela ostaviti još neko vrijeme. Uživam u ulozi majke, iako me u početku iznenadila zahtjevnost te uloge. No, svakim danom sve više uživam u svome djetetu – govori presretna majka te priznaje kako joj prijateljice već govore da mora imati više vremena za sebe, ali ona se ne želi odvajati od Jakova.

– Jedino na što se moram požaliti jest nespavanje. Još dojim, pa se Jakov često voli pomaziti i po noći. A ja nemam srca odvojiti ga od prsa. Pogotovo kad vidim koliko je sretan i zadovoljan nakon što se “prikopča” na mene. Jakov je osobito brz i živahan. Uživa u tome da se sto puta spusti niz tobogan ili popne uz stube, a tko sam ja da mu to zabranim – kroza smijeh kaže voditeljica.  

Iako se u trudnoći udebljala 13 kilograma, već se iz bolnice, kaže, vratila sa starom težinom.

– Vrlo sam brzo spala na svoju najmanju težinu dosad. Pretpostavljam da je razlog dojenje, nespavanje, aktivna beba, a i činjenica da majke na rodiljskom dopustu stalno nešto tegle; bebu i kolica, vrećice iz dućana, dječju torbu... – kaže mlada majka koja je u životu tek jednom bila na dijeti:

– Htjela sam skinuti dva-tri kilograma i tada sam vidjela koliko je to teško. Veliki sam gurman koji doista uživa u dobroj hrani, no nekako su uz mnogo posla i manje slatkiša kilogrami sami otišli u povijest. Priznaje da se najbolje osjećala kad je redovito vježbala i bavila se nekim sportom. Danas redovito odlazi na aerofitness za mame i bebe.

– Uglavnom je to bio tenis, zatim rolanje, bicikl te teretana. Kad sam ostala trudna, sve se svelo na jogu za trudnice u kojoj sam uistinu uživala, Kod aerofitnessa riječ je o programu koji omogućava mamama da se vrate u formu, a ujedno se ne moraju odvajati od svojih beba. Ako je beba nemirna, vježbe se rade s njom u rukama, no otkada je Jakov teži od deset kilograma, draže mi je da se on igra dok ja vježbam. Riječ je o vježbama kojima je svrha oživljavanje trbušnih mišića, a tu su i vježbe za guzu, noge, leđa. Uglavnom, to je odlična stvar. Vrlo se često dogodi da ga istodobno hranim i radim vježbe za noge. I svi su zadovoljni – sa smiješkom objašnjava Anja Alavanja Romac.

Ipak, uz brigu o malenom Jakovu pronađe dovoljno vremena i za brigu o svome tijelu i izgledu. Kaže da se može pohvaliti kako nikada nije legla sa šminkom na licu, a otkad ima dijete, večernja njega lica i tijela ne traje dulje od deset minuta. Najbolji savjet koji je primila jest onaj mamin – ne kopaj po licu, a svoju gustu i kvalitetnu kosu najčešće prepušta rukama stručnjaka.

– Sretna sam što sam žena i uživam u uređivanju. Nije mi to nikakva tlaka jer ne treba mi više od tri minute da se dotjeram. Malo mi je i Jakov ubrzao ritam. No postoje razdoblja kad se danima ne šminkam, pogotovo kad dođu topliji dani, a ja sam zadovoljna svojim tenom. Već sada pazim na to da dnevna krema ima UV zaštitu, a ljeti često nosim i šešir. Na lice na moru uglavnom stavljam kremu s najvišim faktorom. Od kozmetičkih tretmana jednom godišnje odem na dijamantnu mikrodermoabraziju, vrlo rijetko na masažu te ponekad na depilaciju. Dakle, da saloni ovise o ovakvima kao ja, davno bi propali – kaže voditeljica koja jako pazi i na uravnoteženu prehranu s mnogo voća, povrća, bijelog mesa i zdravih žitarica, orašastih plodova.

– Otkrila sam amarant, kuskus, slastice od zobenih pahuljica i ustanovila da sve može biti vrlo ukusno kada se upotrebljavaju integralne varijante žitarica. Ali, naravno, nisam isključiva. Jedemo i pizze i hamburgere i dosta slatkog. Samo pazim da to kompenziram nečim zdravim. Da, otkad sam rodila i dojim, imam nevjerojatnu potrebu za slatkim. Često je to crna čokolada, ali još češće – nije – zaključuje s osmijehom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije