Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepi mladi ratnik

Andy Whitfield, zvijezda Spartaka, umro u 38. godini u ženinu naručju

Ivo Karlović
AFP
12.09.2011.
u 10:13

Pamtit ćemo ga kao inspirativnog, hrabrog i nježnog čovjeka, oca i muža, rekla je njegova supruga.

Velški glumac Andy Withfield, koji se proslavio ulogom u popularnom televizijskom serijalu “Spartak”, preminuo je prekjučer u Sidneyu u 38. godini nakon 18 mjeseci borbe sa zloćudnom bolešću. Withfieldu je početkom prošle godine dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom (NHL), tumor koji nastaje zloćudnom preobrazbom stanica limfocita, a napada ljude s izrazito slabim imunitetom. Nakon jakih kemoterapija u klinici na Novom Zelandu zdravstveno stanje mu se u srpnju prošle godine počelo popravljati, a nalazi su pokazali da se rak povukao. Oporavljeni Withfield razmišljao je i o povratku na set, gdje ga je zamijenio australski glumac Liam McIntayer, no agresivni tumor vratio se u rujnu i spriječio ga u naumu.

– Bolest mi je uzela sve, zamalo. Prihvatio sam je, pružila mi je duhovnost i posve me promijenila – izjavio je Withfield prije povratka bolesti.

Njegova izvedba Spartaka bila je toliko jaka, obožavatelji su od njega stvorili svojevrsnu ikonu pa je produkcija do zadnjeg trena odgađala snimanje druge sezone i strpljivo čekala na oporavak glavnog glumca. Na žalost, obožavani gladijator ovog se puta nije uspio izboriti za svoj život. Umro je okružen obitelji i djecom u zagrljaju supruge.

– Na prekrasno sunčano nedjeljno jutro, okružen obitelji, u naručju svoje voljene supruge, naš prekrasni mladi ratnik Andy Whitfield izgubio je svoju 18-mjesečnu bitku s rakom. Preminuo je u miru, okružen ljubavi. Hvala svim njegovim obožavateljima na svoj ljubavi i podršci koju su mu pružali. Bit će upamćen kao inspirativan, hrabar i nježan čovjek, otac i suprug – napisala je u izjavi glumčeva supruga Vashti. Prije nego što se istaknuo ulogom hrabrog Spartaka, Withfield je radio kao model, a mogao se pohvaliti i diplomom inženjera. Paralelno s glumačkom karijerom radio je u jednoj građevinskoj tvrtki kao savjetnik. U svom glumačkom vrhuncu i slavi uživao je kratko (13 epizoda prve sezone serijala “Spartak” pomogli su mu da konačno izađe iz glumačke sjene, a onda je slijedila bolest), no među obožavateljima, prijateljima i kolegama ostat će zapamćen ne samo kao odličan glumac već i kao dobar čovjek kojeg su svi voljeli.

– Bio je nježna osoba koja nikad nije rekla ni jednu ružnu riječ ni o kome. Obožavao je fotografiju, bio je izvanredan glumac. Njegova pozitivna energija privlačila je ljude, muškarci su htjeli biti u njegovu društvu, žene su ga htjele za muža. Njegovo dvoje djece uvijek će znati koliko ih je njihov tata obožavao, kao i njegova supruga Vashti. Mi koji smo ga poznavali bili smo uistinu blagoslovljeni – opisala je svog prijatelja i kolegu sa seta Lucy Lawless, gledateljima poznatija kao Xena, princeza ratnica. Karijeru je gradio na ulogama u zapaženim televizijskim serijama, a jedini filmovi u kojima je glumio su SF “Gabriel” i triler “The Clinic”. Svoj je talent u punom sjaju pokazao u ulozi života, Spartaku, koji je u njegovoj izvedbi gledateljima diljem svijeta bio – neodoljiv.

Ključne riječi

Komentara 5

SC
scary
11:17 12.09.2011.

prijatelj mi se od toga oporavio, i unatoč očajnim prognozama. šteta što nisu svi te sreće. RIP

CP
copy paste
11:32 12.09.2011.

e pa ne mogu vjerovat,baš sam negdje prije gledo tu seriju.pročitao sam negdje da je ozbiljno bolestan,ali baš tako.....šteta,prava šteta.

CD
Corpus Delicti
12:39 12.09.2011.

Rak limfoma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije