Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spoj dva svijeta

Ana Rucner: Želimo još djece, ali ne sad, dobila sam svoju minutu

Ana Rucner (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/10
17.04.2012.
u 08:00

Poznata violončelistica predstavila je svoj prvi CD “Expression”. Njime želi mladima približiti klasiku pa je osmišljen kao spoj čiste klasike i pop punka. Na njemu je i Zagrebačka filharmonija, gudači, ali i Srebrna krila.

– Jako sam uzbuđena, sretna i ponosna. Ovaj je CD dugogodišnji rad. Glazba s mog prvog koncerta u HNK, prije četiri godine, sada je na albumu – rekla je Ana Rucner (29) na predstavljanju svog prvog CD-a “Expression”. Njime želi mladima približiti klasiku pa je osmišljen kao spoj čiste klasike i pop punka. Na njemu je i Zagrebačka filharmonija, gudači, Srebrna krila.

Ponosna obitelj

– Godinama su nas pitali kad ćemo svirati zajedno. Vlado i ja smo dva glazbena svijeta. Na kraju smo se ipak spojili i ispalo je više nego odlično. Slavko Pintarić Pišta bubnja cijeli CD, a Duško Mandić svira gitare i producent je. Vlado će nastupati sa mnom na koncertima. Sad više ne moram muža ostaviti doma kad ću na turneju – smije se.

– Supružnici smo gotovo šest godina i ovaj CD nastao je u našem malom prostoru, u kuhinji. “Expression” je plod tog dugotrajnog sjedenja i razgovaranja – dodaje 58-godišnji Vlado Kalember. Za mlađeg brata Marija i roditelje Snježanu i Dragana Rucnera Ana kaže da su joj najveća podrška. Nije ih, priča, opterećivala nastajanjem CD-a, samo im je prije tjedan dana došla i dala da poslušaju master CD-a.

– Rekli su “vauu”. Inače su vrlo kritični, ne bi oni rekli to “vauu” da to zaista nije tako – kaže Ana. Na svoju je promociju došla iz Dubrovnika, a već danas otputovala je u Ukrajinu. Ima žestok raspored, ali baš to je, kaže, htjela. Kave s prijateljicama i prije toliko čestih svirki nije ispijala pa ni za što nije zakinuta. – Glazba je moj posao, poziv, strast. Sve stignem. Puno putujem, preletjela sam sve osim Afrike, ali najsretnija sam doma – priča Ana. Na spomen drugog djeteta ne odmahuju rukom, oboje bi voljeli još jedno dijete.

Stopama roditelja

– Funkcioniramo besprijekorno, no dijete se ne dogodi baš onda kad se planira – kaže Vlado. Sretni su jer njihov petogodišnji Darian već sada pokazuje zanimanje za glazbu.

– Neki dan sam vježbala “Mađarski ples” za nastup u Budimpešti. Darian se zaigrao s tatom, a ja se povukla u radnu sobu. Došao je za mnom, počeo u ritmu dirigirati, a potom mi i uzeo čelo. Malo je mahao njime i to je trajalo otprilike pet minuta. I dobro je da je tako. Našem je sinu samo pet i pol godina, neće valjda već sad vježbati čelo pet sati na dan – smije se Ana. Godine Vladu, kažu, ne brinu. Ima silnu energiju i rodi li se i drugo dijete, spreman je, kaže, još jednom sve iz početka.

– Ne mislim tako samo ja, mnogi moji vršnjaci kažu da su u glavi i dalje tinejdžeri samo što nam godine proizvodnje brane da se utrkujemo. I dalje bih rado vozio rally, iako sam oldtimer – kaže Vlado.

– Zajedno odlučujemo o svemu, htjeli bismo imati još puno djece, ne samo još jedno. Ali ne sada. Dobivam svoju minutu, na dobrom sam putu k tome da radim velike koncerte, imam turneje. Kina mi se otvorila, idem sigurnijim koracima tamo. Mislim da svoju minutu trebam iskoristiti, a kćer, sina, blizance... mogu roditi i sa 35 – dodaje Ana.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
melkior007
07:53 18.04.2012.

Mlađahna gospođa Ana je lijepo počela u ovom članku o svojoj karijeri koja je u usponu, ali je na kraju sve pokvarila sladunjavom pričom o još djece sa oltajmerom Vladom, kojeg su voljele i naše bake.Vlado je ipak ostario i mislim da nije iskren kada kaže da još razmišlja o maloj djeci, te ga treba pustiti da bude ono što je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije