Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda serije "horvatovi"

Ana Ledenko: Razočarala sam se kad ulogu Eve nisam dobila na prvoj audiciji

ana ledenko
Foto: PR FOTO
1/3
14.09.2015.
u 18:00

Tremu prije snimanja savjetima su joj odagnali Bojana Gregorić, Goran Navojec i drugi glumci

Humoristična serija "Horvatovi" otkrila nam je mlade i talentirane glumce, među kojima je i 23-godišnja Splićanka Ana Ledenko, koju u RTL-ovoj seriji gledamo u ulozi Eve Gotovac. Kako je dobila ulogu, tko su joj uzori i kako provodi slobodno vrijeme, otkrila nam je u razgovoru.

Obožava Malu Floramye

– Početkom siječnja otišla sam na prvu audiciju za "Horvatove" i na audiciji smo se svi natjecali za razne uloge. Sjećam se da mi je uloga Eve Gotovac odmah sjela i baš sam joj se nadala. Zato sam i bila malo razočarana kad su mi javili da na audiciji za glavne likove nisam prošla. No nakon tri mjeseca, kad sam već zaboravila na „Horvatove", dobila sam poziv da sam u užem izboru i za tjedan dana počela sam snimati – prisjeća se Ana. Priznaje da je prije početka snimanja malo strahovala kako će se snaći na setu jer joj je ovo prvi ozbiljniji glumački angažman.

– Kad sam upoznala kolege i cijelu ekipu na setu, shvatila sam da su sve brige nepotrebne. Stariji kolege su divni, od Bojane Gregorić, Gorana Navojca do Elizabete Kukić, Marije Škaričić... Svi uskaču s dobrim i korisnim savjetima koji mi pomažu i osjećam da uz njih napredujem – veli Ana. Svijet glume privlačan joj je odmalena, a posjeti kazalištu bili su njeni omiljeni izlasci u djetinjstvu.

– Često sam s mamom odlazila u kazalište, a posebno pamtim operetu Mala Floramye koju smo gledale nekoliko puta. Mislim da sam se već tada zaljubila u kazalište, a kad sam s 12 godina upisala dramski studio u Gradskom kazalištu mladih Split, zarazila sam se glumom. U GKM-u sam provela šest divnih godina, a zatim sam u Zagrebu upisala Glumački studio Kubus – govori nam Ana o svojim glumačkim počecima. Splitsku adresu zadnjih pet godina zbog studija novinarstva zamijenila je adresom u Zagrebu.

– Privodim kraju studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, a velika mi je želja upisati Akademiju dramske umjetnosti. S pripremama za ovogodišnji prijamni počela sam kad sam dobila ulogu u „Horvatovima" – otkriva Ana.

Golotinja pred kamerama

Na pitanje bi li za ulogu napravila sve što redatelj od nje traži, pa čak i ako to uključuje skidanje pred kamerama, kaže: – Glumčevo tijelo njegov je alat pa mi u rukama dobrog redatelja i za dobru ulogu skidanje na filmu ne bi bio problem. U uloge treba ući potpuno, a smatram da su neke dramske scene puno zahtjevnije od skidanja. Kao najveći uzor u svijetu glume izdvaja Meryl Streep, a s nekima od domaćih uzora, kaže, upravo radi na seriji. Dan joj je, kaže, prekratak da bi se posvetila svim svojim hobijima. – Volim i jezike pa sada učim francuski. Trčanje mi je ispušni ventil, a kad sam slobodna, idem na koncerte, čitam, gledam filmove... Najdraži su mi trenuci provedeni s obitelji i prijateljima, oni mi najbolje pune baterije – kaže Ana.

>>Nova sezona 'Kud puklo da puklo' ipak je dvostruko gledanija od 'Horvatovih'

>>Nisam stroga, djeca me vrte oko malog prsta

Komentara 2

CI
cindarella81
04:57 22.09.2015.

Meni se ne sviđa. Lijepa je jako, ali joj je naglasak kao da glumi hercegovku a ne zadranku....užas....baš para uši. Iritantno jako! Pogledajte ulogu Eve u srpskoj verziji Serranosa, tj. Sinjelici, mnogo ubjedljivije. Djevojka nije lijepa kao ova, ali ležernijeije glumi tu ulogu. Nadajmo se da će se s vremenom popraviti. Ali je zato Bojana, tj. Lila odlična I prekrasna.

ZI
ZICKLER
19:38 14.09.2015.

Meni je Ana baš simpatična i zgodna. I baš joj paše uloga Eve. Nadam se da će i dalje biti uspješna glumica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije