Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jameson Done in 60 seconds

Amaterski filmovi oduševili Luciju Šerbedžiju, Antonia Nuića i Ivana Šarića

Jameson Done
Foto: PR
1/4
07.02.2014.
u 11:51

Red dobrih filmova, red kritika i pohvala stručnog tima, sve uz sjajni Jameson rezultirali su opuštenom i zabavnom filmskom večeri na kojoj je trijumfirao remake kultnog psihološkog trilera Memento

Pod pokroviteljstvom Jamesona jučer je u kinu Europa održana finalna večer i izbor pobjednika filmskog natječaja Done in 60 Seconds. Red dobrih filmova, red kritika i pohvala stručnog tima, sve uz sjajni Jameson rezultirali su opuštenom i zabavnom filmskom večeri na kojoj je trijumfirao remake kultnog psihološkog trilera Memento.

Kratki filmovi rijetko dobivaju pažnju koju zaslužuju, no tako nije bilo tako u dvorani Muller kina Europa u Zagrebu gdje je Jameson s ponosom pokazao rezultate tromjesečnog filmskog natječaja Done in 60 Seconds. U svojoj hrvatskoj premijeri pokazalo se kako su naši filmaši dobro razumjeli zadatak koji je bio stavljen pred njih, a to je bilo sažeti omiljeni film u 60 sekundi. Premijerni Jameson Done in 60 seconds natječaj zabilježio je 31 prijavljeni film, a jučer su se u kinu Europa sastali svi - oni koji nažalost nisu ušli u finale, kao i oni koji su sanjali odlazak u London na globalni finale Jameson DISS natječaja i Empire Awards u ožujku.

Svaki je film pomno gledan i analiziran te se na kraju suočio s kritikama (i pohvalama) “strašnog” suda u kojem su bili Lucija Šerbedžija, Dean Sinovčić i Ivan Šarić. Kvaliteta filmova bila je na zavidnoj razini, a osobito je impresionirala snalažljivost i dosjetljivost novopečenih filmaša koji su bez složene tehnologije i montaže filmsku ideju pretvorili u nešto veličanstveno.

Zbog kvalitete svih prijavljenih filmova žiriju nije bilo lako odrediti pobjednika, ali uz pomoć petog člana publike odluka je donesena i uvjerljivu pobjedu odnio je remake  kultnog neo-noir filma “Memento”, autorice Dinke Radonić i njene skupine filmskih entuzijasta. Vidljivo oduševljeni pobjedom, podijelili su kako je veliko zadovoljstvo biti pobjednik prvog hrvatskog natječaja Jameson Done in 60 seconds i predstavljati našu zemlju na globalnom Jameson Empire Done in 60 Seconds finalu te zahvalili Jameson Hrvatska na sjajnoj prilici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije