Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Almira Osmanović: Nisu žene iznad 45 godina - za odstrel

– Prijateljica od 50 godina, diplomirana ekonomistica koja je ostala bez posla nakon staža kao direktorica marketinga u nekoliko jakih medijskih kuća, rekla mi je da odlazi u Švicarsku čistiti sobe – otkriva Alma.
17. prosinca 2013. u 10:38 1 komentara 3775 prikaza
ljepota zrelosti
Foto: Lidija Mataja
Pogledajte galeriju 1/3

Zrelost je izuzetno važno psihičko i emotivno tranzicijsko razdoblje u životu! Ne treba ga podcjenjivati. Iz njega sigurno izlazimo promijenjene. Promjena treba glasiti: osnažene i moćnije prihvaćanjem stvarnosti. Skulirane. Nepobjedive – poručila je čitateljicama u svojoj kolumni Alma Draganić-Brkić, urednica portala Ladylike.hr koji se obraća ženama iznad 40 godina.

Direktorica čisti sobe

Kako bi upozorila na loš položaj u društvu žena starijih od 45 godina, poglavito na tržištu rada, pokrenula je kampanju “Ljepota zrelosti” u sklopu koje se u petak u zagrebačkoj galeriji Forum otvara istoimena izložba fotografija dama 40 plus na kojima su “žene iz susjedstva” i poznate dame iz hrvatskog javnog života.

– Nijedna od fotografiranih žena nikada nije materijalizirala svoju ljepotu, odnosno nije bila manekenka ili TV voditeljica, a sve su prelijepe. Neke od njih su godinama nezaposlene – priča Alma Draganić-Brkić. Priče tisuća žena potaknule su je na kampanju, a jedna ju je posebno pogodila. – Prijateljica od 50 godina, diplomirana ekonomistica koja je ostala bez posla nakon staža kao direktorica marketinga u nekoliko jakih medijskih kuća, rekla mi je da odlazi u Švicarsku čistiti sobe – otkriva Alma.

Sa 55 kao da ima 25

Jedna od sudionica izložbe je bivša prvakinja zagrebačkog HNK Almira Osmanović, koja je danas profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Splitu.

– Sretna sam što sudjelujem u kampanji koja pokazuje da zrele žene nisu za odstrel. Svojih 55 godina uopće ne osjećam, ni psihički ni fizički! Osjećam se kao da mi je 25 – smiješi se Almira pa otkriva u čemu je tajna: – Radim sa studentima pa i oni utječu na moj mladalački duh. Bavim se tjelovježbom i jašem. Puno puta bude mi teško u životu, ali ne dam se!

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • 10ye:

    Vrijedi istaknuti da se odstrelom starijih žena bave uglavnom žene (u kadrovskim poslovima rade uglavnom žene ).