Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTONIA MATKOVIĆ ŠERIĆ

Aljoša i ja dobar smo tandem i uživamo s našom kćerkicom Lunom

Antonia Matković Šerić
Foto: Storypress
1/5
23.01.2018.
u 06:45

Mlada pjevačica o novoj karijeri i privatnom životu

Aantonia Matković Šerić (28), ljepša strana grupe Pavel, paralelno je započela i svoju samostalnu glazbenu priču, pod umjetničkim imenom Tonka. Snimila je i novu pjesmu i atraktivan videospot ‘Pozitivizam’ na kojem su radili dizajnerica Marija Cvitanović, redatelj Dalibor Matanić i fotograf Marko Grubišić, a tom pjesmom unijet će dozu optimizma na 65. Zagrebački festival. Osim toga, govorila je i o zajedničkom nastupu Pavela i Detoura na Dan zaljubljenih u Lisinskom, kao i o svojoj najvećoj ljubavi, jednoipolgodišnjoj kćerkici Luni koju ima s kantautorom Aljošom Šerićem. Otkrila nam je tajnu svoje vitke linije, što je ispunjava i ljuti.

Profesionalnu glazbenu karijeru započeli ste u grupi Pavel, no posljednjih mjeseci gledamo vas kao pjevačicu umjetničkog imena Tonka. Objavili ste i dvije pjesme ‘Bolji smo’ i ‘Pozitivizam’. Kad ste se odlučili za samostalne korake?

– To se dogodilo veoma spontano, imali smo dosta pjesama drukčijeg stila, jednostavno sam se zaljubila u njih i odlučila ih do kraja snimiti i predstaviti se javnosti pod imenom Tonka, koje mi je ujedno i nadimak. Tako sam se stilski odvojila od Pavela, iako sam i dalje dio benda.

Tko vam piše pjesme i kakve su reakcije na ova dva singla?

– Aljoša je autor teksta i glazbe, a producirao ih je i aranžirao sa Srđanom Sekulovićem Skansijem. Prve reakcije su sjajne, mislim da svi prepoznaju kvalitetu i visoku estetiku kako u glazbi tako i u spotovima. Ponosna sam na novo izdanje. Ali moram naglasiti da je to timski rad svih mojih suradnika.

Pripremate li neki samostalni nastup, album?

– Album predstavljamo u kasno proljeće, najkasnije na jesen. Već je snimljen i spreman za objavu. Prije toga ćemo pustiti još nekoliko pjesama. Ne žurimo s nastupima, najvažnije je dobro uvježbati bend, a za sada mi je najbitniji nastup na Zagrebačkom festivalu s pjesmom ‘Pozitivizam’.

U videospotovima ste se iskazali i kao dobra plesačica, što se vidi i u novom videospotu za pjesmu ‘Pozitivizam’. To je još jedna vaša ljubav?

– Jako dugo sam se bavila suvremenim plesom. To je moja velika ljubav koju sam odlučila inkorporirati u svoje spotove. Surađivala sam s poznatom koreografkinjom Martinom Nevistić i imam još puno dobrih ideja za koje ne sumnjam da ćemo ih dobro realizirati. Posljednji videospot za pjesmu ‘Pozitivizam’ producirala je moja stilistica i suradnica Marija Cvitanović i mogu joj samo čestitati na dobro odrađenom poslu, kao i Daliboru Mataniću koji je ‘razvalio’ režijom. Videospot smo snimili u jednom danu u prostorima Katrana, fotografije je napravio Marko Grubišić, za frizuru je bio zaslužan frizerski salon Keune Colette, šminku Petra Sever, a styling Marija Cvitanović. Fenomenalna ekipa. Istodobno smo snimali kampanju za Marijin novi portal Marka.hr, ali i novu kampanju donjeg rublja MarkaM.

Pišete li i sami neke svoje pjesme?

– Ne, nisam kreativna u tom smislu. Ponekad pomognem napisati neki tekst i to je sve.

Zanimljivo je da s Pavelom nastupate na koncertu u Lisinskom 14. veljače, zajedno s grupom Detour. To je uistinu rijetkost da dva poznata benda istodobno budu na pozornici. Kako će to izgledati? Hoćete li izvoditi pjesme jedni drugih?

– Bit će to bogat koncert sa sveukupno 36 sjajnih glazbenika, isto toliko pjesama, uz bogate aranžmane puhača i gudačke sekcije. Dakle, bit će to jedan pravi praznik za uši. Zajedno ćemo i otpjevati neke pjesme, nadamo se da ćemo pridobiti publiku da se digne na noge i s njom slaviti ljubav.

I dok se Detour drži perjanicom novovalskog popa, Pavel, iza koga se krije autorski rad Aljoše Šerića, također ima brojnu publiku koju ste na prvu ostvarili hitovima ‘Čuvaj me’ i ‘Poslije nas’. Što ova dva benda još jako povezuje?

– Povezuju nas sjajne melodije, dobri tekstovi, slična estetika i ukus, ali i kvalitetna, pametna publika. Jako nam laska nastupati na sceni s Detourom, iznimno cijenimo njihove pjesme.

Koliko se privatno družite?

– Dosta se družimo. S Nenadom Borgudanom smo čak bili u Barceloni i Amsterdamu, zajedno putujemo, pohodimo koncerte. Idemo na nedjeljne ručkove.

Poznato je da Pavel njeguje prijateljske odnose i s grupom Vatra. Kako izgledaju neka vaša privatna, neformalna druženja?

– Veselo s puno dobrog raspoloženja, preslušavanja neobjavljene glazbe, demo snimki svakog od nas. Dajemo si savjete, bodrimo se, ali i udijelimo poneku kritiku. Tome prijatelji služe. Naši prijatelji su nam druga obitelj.

Zanimljivo je da ste i magistra restauracije i radite u konzervatorskoj struci. Što konkretno?

– Jako volim svoj posao, za njega sam se školovala i učim svakim danom sve više. Konkretno se Zavod u kojem radim bavi rješenjima, konzervatorskim podlogama, smjernicama i nadzorom pri radovima ili kakvim drugim zahvatima na pokretnim i nepokretnim kulturnim dobrima.

Kako vremenski spajate te dvije ljubavi, glazbu i restauraciju? Međutim vaša najveća ljubav je kćerkica Luna koju ste dobili u braku s Aljošom Šerićem. Koji su vam najdraži trenuci s malenom?

– Svaki trenutak s njom mi je onaj najdraži. Toliko nas nasmijava, plaha je, nježna, a istodobno velika zafrkantica. Uči nas strpljenju posvećenosti i nesebičnosti. Posložili smo prioritete ovisno o njoj, ona nam je na prvom mjestu, tako i treba biti. Aljoša je divan tata, brižan, intuitivno reagira često puta i bolje od mene koja se uvijek previše brinem. Želim kontrolirati situaciju, on je puno opušteniji i uči me da budem nonšalantnija. Dobar smo tandem i uživamo u roditeljstvu.

Prepoznajete li već u Luni glazbeni potencijal?

– Luna obožava slušati glazbu i doći u studio s nama dok preslušavamo neke nove pjesme. Sva se umiri i načuli uši.

Kako funkcionira glazbeni par u braku. Tko je veći kritičar kad je riječ o vašim pjesmama, Aljoša ili vi?

– Obožavam čuti prve skice pjesme, točno znam kakva će biti i jedva dočekam njezino snimanje. Pomalo sam subjektivna jer mislim da je Aljoša jedan od najboljih autora tekstova i glazbe kod nas, i više ništa nemam za reći na tu temu. Mislim da bi dobro snašao i u pisanju glazbe za neke mjuzikle kao i nekog filma, što mu i priželjkujem.

Tko prvi popušta kad dođe do nekih razmirica?

– Aljoša! On uvijek prvi poljubi i zagrli, ja se kao durim, a u biti mi nema dražeg od tog.

Što privatno slušate od strane i domaće glazbe?

– Cijenimo radi domaćih glazbenika i volimo raznoliku glazbu od Detoura, Vatre pa sve do Mangroovea, Elementala, Kojota, Mayalesa, Pipsa. Od strane glazbe volimo sve aktualno eksperimentalno, osobno Kimbru, Daft Punk, The Weeknd, ali i Davida Bowieja, klasiku.

Moram primijetiti da ste prije godinu i pol rodili, i stižete se posvetiti solo karijeri, bendu, a uz to vam je linija sjajna? Što je za to najzaslužnije?

– Puno hodam, stalno sam na terenu, uvijek nekamo letim i puno se igram s Lunom. A ne hranim se najzdravije.

Kakvu prehranu preferirate?

– Obožavam voće, ali i grickalice, tzv. junk food. Aljo i ja smo ludi za nezdravom hranom, što nije za pohvalu, ali eto nema boljeg od nachosa uz film. Ipak, u zadnje vrijeme dosta kuham tako da se na našem meniju nalazi i varivo od poriluka i ćufte, a nerijetko odemo i na dobar burger ili na fini ručak s prijateljima nekamo u Zagorje.

Djelujete dosta nježno i blago, ali što vas može naljutiti? Na što ste osjetljivi?

– Kad vidim da netko na cesti ne pokupi za svojim psom ili kad vidim da djeca sa spinalnom mišićnom atrofijom ili nekim drugim rijetkim bolestima ne mogu dobiti subvencionirane lijekove. Želim da društvo postane empatičnije.

Antonia Matković Šerić
1/7

 

Komentara 1

SC
Sue_Chase1611
08:09 23.01.2018.

Google sada plaća 400 do 600 dolara za četiri sata za rad na mreži od kuće. Posljednjja plaća za mene bila je 4500 dolara za rad 25 sati tjedno na internetu. Moja sestra prijateljica je prosječno $ 20000 za nekoliko mjeseci i ona radi oko 30 sati tjedno. Ne mogu vjerovati kako je to bilo lako kad sam ga isprobala. Potencijal s tim je beskrajan. To je ono što radim >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.­B­u­z­z­C­a­s­­h­3­.­C­o­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije