Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNA PRIČA

Alfi Kabiljo: 'Radio sam glazbu za film sa Sharon Stone, zvali su me da ostanem u Hollywoodu, no ljepše mi je u Hrvatskoj'

19.08.2022.
u 13:00

Napisao je glazbu za 80 igranih filmova i više od 100 epizoda TV serija, a njegova glazba za film "Sky Bandits" bila je nominirana za Baftu i Oscar. E pa ovih je dana do njega i svih nas došla izvrsna vijest. Dobio je neku vrst europskog Oscara za filmsku glazbu. Točnije, ECSA, dakle Europski savez skladatelja i tekstopisaca, uručit će mu uskoro nagradu Camille za životno djelo

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:10 19.08.2022.

Alfi Kabiljo je jedan od najboljih kompozitora hrvatske i zagrebačke zabavne glazbe i šansona. U mojoj obitelji je bilo veliko poštovanje prema njegovom radu i njemu kao osobi, bili smo susjedi u Dvorničićevoj ulici. Moj otac, koji je također skijao,, je svirao nekoliko instrumenata, a stric je kao i Kabiljo započeo studij arhitekture, kojeg je kasnije napustio i otišao na slikarstvo. Gospodin Kabiljo je oduvijek, od djetinjstva, vrlo pristojan i uglađen, pravi gospodin dobrog srca. Mene je vozio i na motoru kao dječaka od 6 godina, išli smo sa Šalate u Bukovačku, skroz u Maksimiru, kod njegove bake i za mene je to bila najuzbudljivija vožnja u cijelom mom djetinjstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?