Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'po vaŠem izboru'

Aleksandar Kostadinov vratio se emisiji 
uz koju je rastao

13.10.2014., Zagreb - Na HRT-u predstavljen je novi glazbeni reality show The Voice.  Photo:
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
04.09.2015.
u 12:52

Legendarna emisija Prvog programa Hrvatskoga radija "Po vašem izboru" od ovoga je tjedna urednički i voditeljski osnažena povratkom Aleksandra Kostadinova u njezin tim.

Aleksandar je utorkom i četvrtkom preuzeo njeno uređivanje i vođenje i tako se ponovno upisao u tzv. radijski Hall of Fame.

– Na radiju sam počeo raditi davne 1980., dakle puno prije nego na televiziji. I ta ljubav traje jer i zadnje dvije godine radio sam radijske emisije "Glazba s potpisom" i "Oko svijeta u 60 minuta". A što se tiče konkretno emisije "Po vašem izboru", uz nju sam odrastao i pamtim je po upečatljivom glasu Ante Batinovića. Sada joj se i poslovno vraćam nakon sedam godina pauze – kaže Aleksandar i dodaje:

– U njoj ću pokušati slušateljima dati pregled rock i blues stilova od onoga što je počevši od 60-ih do danas bilo i jest značajno. Prvi album koji sam u eteru već pustio je John Lee Hooker, a slijede Stonesi i njihov "Black and Blue" album.

Inače, format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete domaće i strane produkcije. Tijekom desetljeća emisiju su uređivale legende poput Frana Potočnjaka, Slobodana Šelebaja, Miljenka Jelače, Maje Sabolić, Nele Barišić, Dražena Vrdoljaka, Ante Batinovića...

Tijekom 1970-ih emisija gubi prvotni smisao pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih ona se profilira žanrovski te se svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno glazbena epoha.

Komentara 4

LI
liskovaca
08:30 05.09.2015.

što je ovaj lik radio zadnjih 20 godina???? Plaćica mu sjeda redovito! Koliko takvih parazita plaćamo???

HR
Hrvatska3014
09:36 05.09.2015.

Na Euroviziju uveo balkansko glasovanje, najviše bodova susjedima, a onda pošteno!

HR
Hrvatska3014
09:37 05.09.2015.

Lik koji je na Euroviziju poslao Severinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije