Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA na snimanju filma

Alec Baldwin na filmskom setu pucajući iz rekvizita ubio snimateljicu i ranio redatelja

alec baldwin
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.10.2021.
u 06:56

Incident se dogodio na snimanju filma "Rust", stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

Ispalivši metak iz rekvizita, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, priopćila je policija.

Incident se dogodio na snimanju filma "Rust", stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

"Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma 'Rust'. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)", stoji u priopćenju policije.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Istraga je u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 13

PO
poluprovokator
08:25 22.10.2021.

Njen zivotopis odgovara profilu tajnog agenta pa je tu mozda i veca igra u pitanju. U svakom slucaju netko je podmetnuo pravi pistolj jer filmski rekvizit nemoze ispucati pravi metak. 1. Pravi metak ne stane u leziste nego samo "corak" bez "zrna" koji je kraci. 2. Ima prepreku (Štift) u cijevi i "zrno" nemoze bit protjerano kroz cijev.

MM
Mamina maza
07:34 22.10.2021.

Ne mogu shvatiti od kuda se na snimanjima filmova pojavi prava municija, tko ju donese i napuni s time oružje?I ako je oružje rekvizit, kako onda može ispaliti pravu municiju?

MM
Mamina maza
10:17 22.10.2021.

glumci ne pripremaju sami rekvizite i drugo oružje za snimanje, to radi tehničari zaduženi za to, a glumac dobije gotovu stvar u ruke, tako da zapravo nikad nije siguran sa čime barata. Treba otkriti tko je pripremio 'rekvizit'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije