Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije uspio proći dalje

Afganistanac koji je u Masterchefu oduševio gledatelje znanjem hrvatskog: 'U Splitu mi je – prva liga'

Foto: Nova TV
1/4
29.09.2022.
u 08:00

Iako žiri nije odlučio da je jelo Roohollaha Ozbaka dovoljno dobro da bi zaslužio šansu pokazati svoje umijeće u daljnjim epizodama, gledatelje je oduševio pozitivnom energijom, ali i time što je odlično naučio govoriti hrvatski jezik.

U audicijskim epizodama showa Masterchef koji se prikazuje na Novoj TV, osim onih koji su osvojili bijelu pregaču i tako osigurali prolaz, istaknuo se i Afganistanac Roohollah Ozbak. Iako žiri nije odlučio da je njegovo jelo dovoljno dobro da bi zaslužio šansu pokazati svoje umijeće u daljnjim epizodama, gledatelje je Ozbak oduševio pozitivnom energijom, ali i time što je odlično naučio govoriti hrvatski jezik.

Bivši natjecatelj, kojemu je najveća želja otvoriti svoj restoran, rođen je u Afganistanu, odakle se potom preselio u Iran, a onda kao 19-godišnjak s roditeljima pokušao emigrirati u Austriju odakle su ga deportirali pa je završio u Hrvatskoj. U Masterchef se htio prijaviti odavno, a tužan je zbog svog neuspjeha. Ipak, navodi da se želi ponovno prijaviti u taj show. Kuhanje ga je počelo zanimati kada je imao 15 godina, a prvo je kuhao perzijska jela. Nerado govori o svojoj prošlosti, ali priznaje da je zavolio Hrvatsku nakon što su ga deportirali iz Austrije.

– Da, tako je deportirali su nas, ali kad smo došli i vidjeli kako je to lijepa država s dobrim ljudima, odlučili smo ostati – kazao je i otkrio da je posjetio Split, Karlovac, Hvar, Šibenik. Trenutačno je u Splitu i kaže da mu je tamo – prva liga. Naučiti hrvatski jezik isprva mu je bilo jako teško, jer je radio i išao u školu, no savladao ga je uz pomoć tečaja. Prva rečenica koju je naučio bila je: "Ja se zovem Roohi." Najradije bi u budućnosti, kaže, kad jednog dana otvori svoj restoran, spremao "fine dining" jela. 

Ključne riječi

Komentara 2

KO
koraknaprijed
08:18 29.09.2022.

Bravo,tako se žive i poštiva zemlja koja te je primila i dala ti prava kao svakom drugom građanu. Ovaj sigurno neće tražiti Veliki Afganistan u Hrvatskoj.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
08:14 29.09.2022.

Ne gledam TVa, ponekad Discovery....bude li Afganistanac kod hrvatskog imao purgerski naglasak bolje bi mu bilo da se vrati u Afganistan. Tamo bi bolje prosao od Splice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije