Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUSH I O. J.

A o kome je Jay Leno pričao najviše viceva?

01.06.2009.
u 14:40

Popularni voditelj šiljaste brade napušta dugogodišnju gažu u "Tonight Showu" i seli se u raniji termin, a emisiju koju je naslijedio od Johnnyja Carsona prepušta Conanu O'Brienu, koji je dosad vodio kasniju emisiju "Late Night". Stoga je vrijeme za malu rekapitulaciju viceva ispričanih u te dvije emisije od 1992. kad je Leno preuzeo "Tonight".

Centar za medijske i javne poslove s virginijskog sveučilišta George Mason od 1988. uredno bilježi sve što se o političarima i drugima kaže na televiziji, pa je povodom Lenova odlaska te podatke i objavio.

Najviše su kod Lena na tapetu bili političari, o čijim je aktivnostima Jay ispričao više od 33.000 viceva. Najomiljenija meta bio mu je Bill Clinton, koji se na tapetu našao više od 4400 puta, a mnogo manje žestok Leno je bio prema njegovu nasljedniku Georgeu Bushu (mlađem), kojeg je "bocnuo" 2999 puta (da je Leno znao za tu statistiku, sigurni smo da bi o "Dubyi" ispričao još jedan vic, da to zaokruži na elegnatne tri tisućice). Osim političara, mete Lenovih primjedbi bile su i druge javne osobe poput O. J. Simpsona (737 viceva) i Michaela Jacksona (488 viceva).

Za razliku od Lena, O'Brien je u istom razdoblju u svojih 7057 viceva najčešće spominjao Busha, ali ni Michael Jackson nije zaobiđen (140 viceva) dok se na treće mjesto probila Paris Hilton sa 34 vica. Hoće li Conan u "formatu Tonighta", gdje se više priča nego u "Late Showu", dostići ili prestići neki od rekorda svog prethodnika, doznat ćemo za koju godinu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije