Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo u kinima

"96 sati: Istanbul": R. Šerbedžija traži pravdu za ubijenog sina

96 SATI (1)
Foto: "96 sati: Istanbul"
1/8
30.09.2012.
u 10:35

Savršenog zlikovca za film “96 sati: Istanbul” redatelj O. Megaton pronašao je u sjajnom karakternom glumcu Radi Šerbedžiji koji igra Murada. – Daleko je on od tipičnog lošeg momka. Murad progoni Bryana zbog opravdanog razloga.

Dvije godine nakon što je kći Kim (Maggie Grace) spasio iz ralja nemilosrdnih otmičara, umirovljeni agent CIA Bryan Mills (Liam Neeson) ponovno mora spašavati živote. Ovoga puta vlastiti i bivše supruge Lenore (Famke Janssen) nakon što ih u Istanbulu otme osvete žedan Murad (Rade Šerbedžija), otac jednog od otmičara kojega je Mills ubio u kriminalističkom hitu iz 2008. godine “96 sati”. U jednako napetom nastavku “96 sati: Istanbul”, čija se radnja odvija dvije godine nakon otmice kćeri u Parizu, u nastojanju da se spasi od najgorih kriminalaca bivšem agentu pomaže upravo njegova jedinica. Nakon strašnog događaja koji joj je zauvijek promijenio život, do tada potpuno bezbrižna Kim restrukturirala se, sazrela, razvila instinkte te je spremna reagirati u novoj nevolji koja je zadesila njenu obitelj.

Veći dio akcijskih scena kriminalističkog trilera odvija se u Istanbulu, na lokaciji koja se rijetko vidi na filmu. Redatelj Olivier Megaton puno je vremena proveo tražeći idealne lokacije, a kad je počelo snimanje, poznavao je svaku uličicu grada možda i bolje nego većina njegovih stanovnika.

– Istanbul je spoj Istoka i Zapada - predivan grad pun divnih ljudi, prizora i zvukova – ističe Liam Neeson. U Istanbulu, kao i na drugim lokacijama, neprekidno je bio prisutan koordinator scena borbi Alain Figlarz, bivši pripadnik specijalnih postrojbi i pionir u tehnikama bliskih borbi koje su obilježile “Bourneov identitet”. Za ovaj film razradio je varijacije koje su još ekstremnija verzija tog stila.

– Alain je originalan, precizan i oštar. Iza svakog njegova pokreta stoji čvrsta logika i svaki je rezultat njegova bogatog iskustva – kaže Megaton. Iako u odličnoj formi, 60-godišnji Neeson u najzahtjevnijim scenama rado je mjesto prepustio kaskaderu Marku Vanselowu. Osim što poslovno surađuju, dvojica ljubitelja akcije dobri su prijatelji dvanaest godina.

– Mark odrađuje najteže poslove. Ovaj film bio nam je šansa za ponovno druženje i zajedničko treniranje – zadovoljno će Liam. Odlična preporuka filma je i to što scenarij potpisuje slavni francuski redatelj i scenarist Luc Besson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije