Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svaku pohvalu

2Cellos u Ljubljani prodali su svoja gudala na aukciji i donirali 12 tisuća eura

2cellos
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
12.04.2017.
u 12:33

Novac će pomoći djeci iz siromašnih obitelji i osigurat će im sredstva za stipendiju za vrijeme školovanja

Dva gudala za violončelo na kojima su Stjepan Hauser i Luka Šulić svirali na brojnim koncertima širom svijeta, prodana su na dobrotvornoj  aukciji u Ljubljani za 12.000 eura.

Sredstva dobivena aukcijom bit će namijenjena za poticanje glazbenih talenata u okviru slovenskog humanitarnog društva "Kumstvo". Ono podupire djecu iz siromašnih obitelji i osigurava im sredstva za stipendije za vrijeme školovanja.

"Ne potječemo iz bogatih obitelji, i nama su dok smo se školovali pomagali brojni ljudi i donatori jer je glazbeno obrazovanje vrlo skupo. I prve instrumente kupili smo iz donacija", kazali su u razgovoru za Slovenski radio Šulić i Hauser, zahvalivši donatorima i ljudima koji su sudjelovali na dobrotvornoj dražbi.

Duo 2Cellos nedavno je održao dva potpuno rasprodana koncerta u ljubljanskoj dvorani Stožice.

>>Jedan član 2Cellosa uskoro će pred oltar, a kum je Elton John?!

>>2Cellos sviraju na albumu najpoznatijeg svjetskog skladatelja filmske glazbe!​

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije