Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

10 stvari koje niste znali o Michaelu Bubléu

Michael Bublé
Foto: Promo
1/2
21.12.2018.
u 12:17

Od hokejaša i ribara do svjetski priznatog glazbenika kojeg nazivaju modernim sinatrom

Kanadski pjevač, tekstpisac, producent i glumac sljedeće godine započinje svjetsku turneju u sklopu koje će, u organizaciji Star produkcije, 16. rujna nastupiti i u zagrebačkoj Areni.

Michael Bublé u Hrvatsku dolazi prvi put, a na nadolazećoj turneji predstavit će posljednji, deseti album ("love"). Bublé je karijeru započeo 2000. no svjetski poznat postao je tek tri godine kasnije. Kanadska glazbena zvijezda u karijeri je prodala više od 75 milijuna albuma, dobitnik je četiri Grammyja i nekoliko Juno nagrada. No tko je miljenik žena Michael Bublé, kojeg mnogi uspoređuju s Frankom Sinatrom, otkrit će vam ovih 10 činjenica.

Ulaznice za Bubléov spektakl 16. rujna u Areni Zagreb mogu se kupiti putem sustava ww.eventim.hr te na njihovim prodajnim mjestima.

OD RIBE DO SVJETSKOG USPJEHA

Bublé je počeo raditi već s 14 godina i to kao ribar. Poput svog oca šest godina bavio se izlovom ribe, no onda se ozbiljnije posvetio glazbi.

HOKEJ U SRCU

Iako ga je glazba oduvijek zanimala kao dječak želio je biti hokejaš. Karijeru sportaša nije izgradio no zato je danas suvlasnik hokejaškog kluba Vancouver Giantrsa. Riječ je o juniorskom klubu iz njegova rodna Vancouvera.

SVE ZBOG JEDNOG PREMIJERA

Njegova karijera slučajno je krenula uzlaznom putanjom. Michael McSweeney, bivši pomoćnik bivšeg kanadskog premijera Muroneya vidio je Bubléov nastup na jednoj poslovnoj zabavI na kojoj je dobio kopiju njegova albuma kojeg je Bublé sam objavio. Album je pokazao tadašnjem premijeru i njegovoj supruzi, a oni su ga odmah angažirali da pjeva na vjenčanju njihove kćeri. Na vjenčanju Michael je upoznao producenta Davida Fostera koji je surađivao s Madonnom, Whitney Houston, Michaelom Jacksonom, Celine Dion, Cher...i tako je krenuo njegov svjetski uspjeh.

GLUMIO JE U X-FILES-u

Bublé je krajem devedesetih glumio u trećoj sezoni hit serije X-Files no kako je kasnije sam otkrio, nepravedno je dobio otkaz. Pjevač je naime pojeo hranu koja je bila namijenjena glavnim glumcima.

- Bio sam gladan i uzeo sam prvo što sam vidio na stolu. Tada je došla neka žena i rekla da zbog toga više nikad neću moći raditi u Hollywoodu – izjavio je pjevač.

SLAVA DOLAZI KASNIJE

Tek s trećim albumom "Michael Bublé" objavljenim 2003. postigao je svjetski uspjeh. Prije njega imao je dva albuma "BaBalu" (2001.) i "Dream (2003.)

Foto: Promo

ZATO POSTOJI TEHNOLOGIJA

Kada je upoznao suprugu Luisanu Lopilato nisu se mogli sporazumjeti jer argentinska glumica nije govorila engleski, a on španjolski. Dopisivali su se tako da su rečenice prije slanja prevodili na internetu.

DAYTIME EMMY NAGRADA

Iako je nije osvojio, Bublé je imao nominaciju za Daytime Emmy nagradu u kategoriji naboljeg glazbenog nastupa u dnevnom programu u showu "Live with Kelly".

IMA SVOJ PARFEM

Ženski parfem Fine u prodaji je od 2016.godine, a osim parfema pjevač je izbacio i mušku liniju proizvoda.

IZVRSTAN JE CELEBRITY IMITATOR

Osim što izvanredno pjeva najveće glazbene klasike, Bublé izvrsno imitira ljudi koji su ih izvorno opjevali. Nerijetko taj talent pokaže i u televizijskim gostovanjima

POPUT FRANKA SINATRE

Kanađanina često uspoređuju s Frankom Sinatrom jer izgledom, stavom i stilom pjevanja neodoljivo podsjeća na ovog najutjecajnijeg pjevača i glumca 20. stoljeća.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije