Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.02.2013. u 12:00

Antičević se zalagala da svaka stranka unutar koalicije “otvori pišljivi žiroračun” radi transparentnosti bocnuvši pritom koalicijskog partnera kako je “poznato da u koalicijama često račune plaća samo jedna stranka”

Ingrid Antičević Marinović, saborska zastupnica SDP-a, vodila je živahnu raspravu s Goranom Beusom Richemberghom iz HNS-a o otvaranju posebnih stranačkih računa za skore lokalne izbore. Antičević se zalagala da svaka stranka unutar koalicije “otvori pišljivi žiroračun” radi transparentnosti bocnuvši pritom koalicijskog partnera kako je “poznato da u koalicijama često račune plaća samo jedna stranka”. A dok se stranke podbadaju, podsjetimo da je iz javnih proračuna 2010. godine strankama isplaćeno više od 100 milijuna kuna. Plaćamo svi mi.

OPG Jakovčić dobio državne hektare iako nema radnika

Ivan Jakovčić, istarski župan i predsjednik IDS-a, najavljuje kandidaturu za europarlament, ali ima i neke alternativne opcije za budućnost. Poznato je da s Jamnicom proizvodi bezalkoholno piće Gineta, najavljuje proizvodnju kamenih klupica, a manje je poznato da ima i OPG, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Točnije, trebao bi imati, jer prema pisanju Slobodne Dalmacije Jakovčić je za svoje OPG zakupio 61.470 četvornih metara državnog poljoprivrednog zemljišta iako njegov OPG nema zaposlenih na gospodarstvu, nema mehanizacije, nema prostora za skladištenje ni razrađeni program razvoja. Ali kakav bi to bio župan bez zemlje.

Spin doktor stradao zbog lošeg imidža u medijima

Ratko Maček, bivši glasnogovornik, isključuje se iz HDZ-a, a kao razlog navedeno je rušenje ugleda stranke te često pojavljivanje u medijima u negativnom kontekstu. Prema tom kriteriju mogla 
bi slijediti masovna isključenja.

Od općine tražili novac da odu na prosvjed

Filip Stupalo, načelnik općine Muć (HSS), našao se na udaru udruge “Pokret hrvatskih nacionalista”. Tajnik PHN Ivica Smolčić objašnjava u Slobodnoj kako je udruga “osjetila potrebu” i organizirala odlazak u Vukovar na skup protiv ćirilice, ali kada je došao u općinu po novac, načelnik 
mu nije htio dati ni kunu.
– Kakvi ste vi nacionalisti kad za sveti Vukovar niste u stanju dati koju kunu iz džepa – odgovorio je načelnik što u PHN smatraju uvredom i tužit će Stupala – čelništvu HSS-a.

Komentara 1

TO
Toni50
20:23 08.02.2013.

ljudi SDP se hvali da plaća sve račune, ali "našim novcem" ( Kunama poreznih obveznika naravno, još nije počelo plačanje sa Eurima!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?