Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.03.2012. u 12:00

Po raznim osnovama bivši je premijer dužan 599.279,40 kuna poreza, od čega je najveći dio od oko pola milijuna kuna neplaćeni porez na dobit(!?).

Ivo Sanader, bivši premijer, prva je žrtva nove prakse da se porezni neplatiše javno prokažu i pribiju na stup srama. Sanaderu je za vrat nakon Uskoka sjela i Porezna uprava, ispostava Trešnjevka zbog nepodmirenih poreznih dugovanja. Po raznim osnovama bivši je premijer dužan 599.279,40 kuna poreza, od čega je najveći dio od oko pola milijuna kuna neplaćeni porez na dobit(!?). Država se pokušava namiriti ovrhom na Sanaderove nekretnine, ali ju je pretekla banka kojoj nije platio kamate na kredit.

Kupuju skupe aute jer se jeftini stalno kvare

Alenka Košiša Čičin-Šain, članica Uprave ZG Holdinga, pojasnila je Globusu zašto su u Holdingu, teškom gubitašu, naručili 261 novi automobil pa će i ona sjesti u novi službeni Passat od 300 konjskih snaga vrijedan 320 tisuća kuna. ZG Holding kupuje skupe automobile jer se “oni jeftiniji stalno kvare pa se dodatni novac trošio na servis”, tumači Košiša Čičin-Šain ovu neobičnu mjeru štednje. Sve će to ionako građani Zagreba platiti.

Otvoren novi prostor za otvaranje novih radnih mjesta

Ante Kotromanović, ministar obrane, najavio je reorganizaciju ministarstva. Posebno je efektna najava ukidanja 600 radnih mjesta prema novom ustrojstvu MORH-a. Nacional otkriva da je riječ samo o papirnatom ukidanju radnih mjesta jer se u stvarnosti ne radi o smanjenju broja zaposlenika nego o smanjenju broja radnih mjesta – od kojih mnoga nisu uopće bila popunjena. Ovu genijalnu matematiku mogao bi od Kotromanovića preuzeti ministar rada Mirando Mrsić uz malu izmjenu. Ovom bi logikom mogao otvoriti na tisuće radnih mjesta na kojima neće zaposliti nikoga. Bio bi to lijep naslov: Mrsić otvorio tisuću radnih mjesta.

Publika u očekivanju izlaska Canjuge na teren

Ivić Pašalić, bivši moćnik HDZ-a, uključio se u kampanju za izbor novog šefa stranke iako priznaje da nije formalni član. Tko će sljedeći ući u arenu? Iskusni Joža Manolić ili talentirani Zlatko Canjuga?

Komentara 8

EN
EndemskaVrsta
13:51 08.03.2012.

Alenka Košiša Čičin-Šain... još jedna bahata uzurpatorica novca poreznih obveznika, uspješna polaznica tečaja arogancije u najboljoj školi te vrste u zemlji, a i šire: predsjedništvu Hrvatske \'narodne\' stranke (kojoj bi daleko bolje pristajao naziv Hrvatska navodna stranka!).

TO
Toni50
16:58 08.03.2012.

Demokracija nije dobra za balkance jel izgladnjiva umirovljenike jel tijera rulju da rde dok ne crknu, demokracija je dobra jel izgladnjuje guli radnike i seljake ali eto i gospodu ne zaboravljaju..

OB
-obrisani-
13:38 08.03.2012.

jedno je jasno...tko radi za neku gradsku državnu tvrtku....sigurno nije normalan, po nas građane koji će im moj auti od 200 konja? da brže stignu negdje van grada? njima je posao u gradu ! stvarno trebate crknuti od gladi kadad ste takve budale i to dozvoljavate sutra vem sigurno neće biti bolje ako šutite i čekate sve do izbora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?