Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samica

Remetinec: Sanaderu ćelija od deset kvadrata kao Polančecova

remetinec (1)
Foto: Antonio Beonić/PIXSELL
1/3
11.12.2010.
u 10:39

U samicu će bivši premijer Sanader iz sigurnosnih razloga. U zatvoru se može tuširati svaki dan ako ima tople vode.

Zatvorska ćelija koja je u Remetincu “čekala” na bivšeg premijera Ivu Sanadera veličine je 10,06 četvornih metara. U njoj je ispod prozora stol, stolac i krevet. Na suprotnom zidu metalni je ormarić za osobne stvari. Samice u Remetincu, a takvih je 30 od ukupno 160 ćelija, imaju vlastiti sanitarni čvor, umivaonik i čučavac. Prije uhićenja razmišljalo se hoće li biti smješten među ženama na odjelu X, gdje se iz sigurnosnih razloga nalaze i dvojica muškaraca Vladimir Zagorec i Slobodan Đurović ili će završiti na katu s muškarcima. Odluka je pala na drugu opciju, pa su mu najprije htjeli “dodijeliti” ćeliju na 8. odjelu u kojoj je bio i Damir Polančec. Na kraju je odlučeno da neće dobiti tu, već istu takvu.

Za smještaj u samicu, koji će u Sanaderovu slučaju biti iz sigurnosnih razloga, i to možda ponajprije kako bi se njega zaštitilo od ostalih zatvorenika jer sigurno među njima ima onih koji bi ga rado “propustili kroz šake” ili rekli koju bivšem premijeru, potrebna je i suglasnost psihijatra. Psihički labilne osobe ne smiju biti same u ćeliji. Dolaskom u zatvor u Remetincu – koji je u posljednjih godinu dana, ne zbog poboljšanja uvjeta smještaja, već zbog poznatih koji su u njemu što dulje što kraće boravili prozvan hotelom – Sanader je dobio status pritvorenika.

To znači da posjetitelje, o kojima odlučuje nadležni sud, može primati najmanje šest puta mjesečno po dvadeset minuta. Dok razgovaraju preko telefonskih slušalica, između njih je staklena pregrada. Ona se u slučaju pritvorenika podiže jednom mjesečno, odnosno tada je riječ o otvorenom posjetu pa se mogu i dodirivati, a ne samo gledati. Bivši premijer u zatvoru se može tuširati svaki dan ako ima tople vode.

U ćeliji ima televizor čiji ekran nije veći od 55 centimetara u dijagonali. Zatvorska kuhinja sprema tri obroka dnevno, a tko želi, može dan prije naručiti da mu kuhari za ručak pripreme kotlet za 23 kune ili zagrebački za 40 kuna. Na počinak se odlazi u 22, vikendom ili za nogometnih prvenstava sat-dva kasnije. Ujutro se namještaju kreveti, doručkuje, a pritvorenike pravosudna policija odvozi na sudove koji protiv njih vode istrage.

Komentara 17

OB
-obrisani-
12:25 11.12.2010.

Lijepo će izaći šlank...zgodan....onako meden.....

KA
karambita
12:48 11.12.2010.

A sta je sa sexom, poznato je da je on volio jebati sve oko sebe, al u zdrav mozak....ali 10 kvadrata je isto dovoljno da razvija desnicu pesnicu i da se cesto sjeti Desanke Sakic, masala

LU
lukavg
12:39 11.12.2010.

Nije njima ni loše tamo, ništa ne rade, tri topla obroka dnevno, ima svoj sanitarni čvor kakav-takav, krevet, televizor, što će ti više? Bolje im je nego socijali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije