Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJA Atia grupa i PORR grade stambeno naselje

Samoborski vrtovi za 60 milijuna eura

02.12.2008.
u 18:26

U jesen iduće godine počinje gradnja 60 milijuna eura vrijednoga stambenog naselja Samoborski vrtovi uz Šmidhen. Investitori su američko-izraelska tvrtka Atia grupa, kojoj su primarna tržišta Hrvatska i SAD, te PORR Hrvatska, građevinska tvrtka koja je dio austrijskog koncerna PORR grupe.

Na 80.000 metara četvornih do sredine 2010. godine sagradit će se 190 kuća u nizu, 140 višestambenih kuća (po pet stanova u jednoj kući) te deset tzv. samostojećih kuća. Stanovi će se prodavati po cijeni od 80 do 150 tisuća eura, a kuće za nešto više od 200.000 eura. Posebnost je tih kuća što će svaka imati vrt, a u sredini naselja bit će park, ali i prodavaonice.

– Odlučili smo graditi u Samoboru zato što je taj grad idealno mjesto za život. Daleko je od gradske vreve Zagreba, a opet je prometno dobro povezan i blizu je metropole – rekao je na konferenciji za novinare Shalom Atia, potpredsjednik Atia grupe. Investitori kažu da u ovim kriznim vremenima nije bilo lako naći novac za taj projekt, ali oni su u tome uspjeli. Te će se kuće prodavati preko Kastel nekretnina.

– Za nekoliko mjeseci počet ćemo primati rezervacije. Kriza se na kvalitetne projekte neće odraziti – rekao je Dubravko Ranilović iz Kastel nekretnina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?