Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.11.2010. u 12:00

“Mala moja, pravi prozor veći, odera sam leđa ulazeći”

Božo Biškupić, ministar kulture, potvrdio je da se na UNESCO-ovoj listi ugrožene baštine od utorka nalazi i ojkanje, specifična forma otegnutog pjevanja pri kojem se naglašava dvoglas “oj”. U povodu toga Slobodna je donijela pregled najdugovječnijih ojkalica pa ih prenosimo. “Digni mala noge na stalažu, da utiram FAP-a u garažu”, “Mala moja, pravi prozor veći, odera sam leđa ulazeći”, “Mala moja oće da se drpa, nema cica natrpala krpa”, “Oj, daj mi, mala, ako ćeš mi davat, ako nećeš, nemoj zajebavat”.

Budiša uživa u napuštanju političkih koalicija
Dražen Budiša, koji se polako vraća na političku scenu, izjavio je za Globus da je to što je HSLS otišao već iz dvije vladajuće koalicije “samo plus”. Još samo da u to uvjeri buduće političke partnere.

Direktor bi Knego stezao remen, ali ne na sebi
Andro Knego, direktor Cibone, kojoj prijeti bankrot, izjavljuje da klub može spasiti samo “stezanje remena”. Pritom ne pomišlja krenuti od sebe jer je baš on od Cibone zakupio poslovni prostor koji plaća ni tri eura po četvornom metru, deset puta manje od tržišne cijene. Istovremeno, Knego taj prostor daje u podzakup uvjeren da ima potpuno pravo na to. Pravno vjerojatno ima, ali moralno baš i ne dok traži pomoć na sve strane.

Arheologijom do elitnog stana na Manhattanu
Mirjana Sanader, supruga poznatog saborskog zastupnika Ive Sanadera, u New Yorku je unajmila višesobni stan na Manhattanu, najam kojega mjesečno stoji više od šest tisuća dolara, piše Jutarnji pozivajući se na otkrića antikorupcijskih istražitelja. Pretpostavlja se da se stanom na elitnoj lokaciji nije koristila profesorica arheologije, već njezina kći Petra, umjetničkog prezimena Sandovar, u stalnoj potrazi za svjetskom glumačkom karijerom. Ako ne uspije na filmu, gospođici Sandovar predlažemo da se posveti arheologiji. Sudeći po njezinoj majci, u Hrvatskoj se od te znanosti može solidno zaraditi i – živjeti na Manhattanu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?