Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP NA PRESICI Županijsko vijeće o ekonomskoj krizi i lokalnim izborima

S naglašenim optimizmom dočekuju lokalne izbore

13.01.2009.
u 17:37

Prvi put nakon lanjske izborne skupštine konferenciju za novinare održali su dužnosnici novog Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava. Povod za konferenciju, kako su istaknuli i pravaši, bila je reakcija na posjet županice Marine Lovrić Novom Sadu. Na presici je bilo riječi i o drugim aktualnim gospodarskim i političkim pitanjima.

Pet zahtjeva pravaša
Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Željko Kardaš i stranački dužnosnici Željko Soldo, Darko Dumbović i Zdenko Koren govorili su i o mogućim teškoćama zbog gospodarsko-ekonomske krize te svibanjskim lokalnim izborima.

- Najavljena je stagnacija gospodarskog rasta, čije će posljedice osjetiti mnoge gospodarske grane, ponajprije malo i srednje poduzetništvo te agrar. Kako bi se ublažile posljedice krize, Županiji sisčko-moslavačkoj postavili smo pet zahtjeva. Najprije smo tražili da se osnuje stručno povjerenstvo za gospodarstvo, koje bi provjeravalo nastalo stanje, zatim smo tražili realniji županijski proračun, jer smatramo da povećanje za 24 milijuna neće pratiti rast društvenog proizvoda. Tražimo da se osnuje fond kako bi se ublažili udari krize, bolje povezivanje s gradovima i općinama te mjerodavnim institucijama - rekao je Kardaš.

Pripremaju se za izbore
Županijski pravaški čelnici rekli su na konferenciji da će se stranka za izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji dobro pripremiti. Analizirat će se stanje u svakom gradu i općini, a nakon toga će se donijeti odluka o tome hoće li HSP na izbore samostalno ili u koaliciji. Kontaktirat će s drugim strankama, a kažu, spremni su za suradnju sa svim političkim strankama s hrvatskim predznakom.

- U najmanju ruku očekujemo izborni rezultat kao na prošlim izborima, 2005. godine. Nadamo se i boljem - rekao je Željko Kardaš.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?