Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
valter matošević:

Svađao sam se s izbornikom Poljske jer me tjerao trenirati na Božić. Nisam popustio

Valter Matošević
Foto: Goran Kovačić
27.01.2016.
u 11:13

'Igrali smo utakmicu njemačke lige 27. prosinca i on je zakazao trening za 25. prosinca. Rekao sam mu da na Božić nikad ne treniram. I da neću sigurno doći na taj trening po cijenu da dobijem otkaz u klubu.'

Michael Biegler, izbornik rukometaša Poljske, ima jasan zadatak na Europskom prvenstvu kojem su Poljaci domaćini – osvojiti medalju. Bilo bi dobro osvojiti zlatnu. Već jednu medalju ima. Lani je kao izbornik Poljske u Kataru osvojio broncu, nakon što su Poljaci u četvrtfinalu izbacili Hrvatsku. Godinama je bio pomoćni trener u njemačkim klubovima, sve dok 2004. nije došao u Wilhelmshaven. Ondje je branio Valter Matošević, a te sezone igrao je i Zvonimir Bilić.

– Došao je iz Göppingena da nas pokuša spasiti od ispadanja. Na kraju je uspio, ostali smo u ligi, a on je otišao dalje. Bilo mi je odlično raditi s njim jer je on prvenstveno trener vratara. Trenirao je vratare u njemačkoj reprezentaciji. Naučio sam od njega neke nove vježbe. Sa mnom je u klubu tada bio poljski vratar Adam Weiner – rekao je Matošević.

Kakav je Biegler kao osoba?

– Veliki radnik. Znao je ponekad na treninzima previše galamiti. Znam samo da su vratarski treninzi bili sasvim u redu, dok su igrački bili malo čudni. Izvan parketa smo se zajedno družili u restoranu “Juliška”. Držao ga je jedan čovjek s područja bivše Jugoslavije, a Biegleru je odgovarala ta kuhinja. Uglavnom bismo ručali Bilić, on i ja. Uvijek je znao pričati dobre viceve – rekao je Matošević.

Odlasci u “Julišku” završili su i privatno dobro za Bieglera jer je oženio vlasnikovu kćer.

– Kako smo ovdje u istom hotelu, često se družimo. Rado me se sjeća – rekao je Valter.

Imao je naš bivši vratar i jedan incident s Bieglerom.

– Igrali smo utakmicu njemačke lige 27. prosinca i on je zakazao trening za 25. prosinca. Rekao sam mu da na Božić nikad ne treniram. I da neću sigurno doći na taj trening po cijenu da dobijem otkaz u klubu. Rekao sam da mogu doći odraditi trening dan prije. Nakon dosta prepirki, on i ja odradili smo sami dva sata žestokog treninga. Na kraju treninga sam ga pitao kad moram doći na sljedeći trening, a on je rekao da se vidimo 26. prosinca – prisjetio se Valter.

>> Kopljar: Motiva nam neće nedostajati, a EP je najteže natjecanje

Komentara 6

Avatar DŠ.....
DŠ.....
20:00 27.01.2016.

Valter je legenda!

Avatar think pink
think pink
18:37 27.01.2016.

ajme koji lik!!! iq kao broj tenisica...

Avatar Herceg-Bosna-Mostar
Herceg-Bosna-Mostar
08:22 28.01.2016.

Tako je Valter, tuđe poštuj, svoje nedaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije