Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Babić:

Pripreme na neradni dan čista su provokacija

Željko Babić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
31.12.2015.
u 08:15

Marko Kopljar zbog ozljede je radio po individualnom programu i nadamo se da će već 2. siječnja početi trenirati s momčadi, kaže izbornik.

Rukometaši Hrvatske završili su prvi dio priprema za Europsko prvenstvo koje 15. siječnja počinje u Poljskoj.

Na završnom dijelu priprema izbornik Željko Babić na raspolaganju će imati dvadeset igrača. Od 1. siječnja priključit će se Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun. Pripreme neće nastaviti Tin Kontrec koji se pokazao kao višak na mjestu kružnih napadača. Neće biti ni Sandra Obranovića i Šime Ivića koji su bili naknadno pozvani s obzirom na to da su Marko Kopljar i Marko Mamić imali lakše ozljede.

Potreban nam je rad

Zadovoljan sam onime što su igrači pokazali. Radili smo više na fizičkoj pripremi zbog odsustva trojice-četvorice igrača. Važno je da su Marko Mamić i Igor Karačić dobro i da će normalno trenirati u drugom ciklusu priprema. Isto tako, Luka Šebetić, koji je imao stanku od tri tjedna, trenirao je u maksimalnom trenažnom opterećenju. Marko Kopljar radio je po individualnom programu i nadamo se da će već 2. siječnja početi trenirati s momčadi – rekao je izbornik Babić.

Kao nikada do sada kada je riječ o pripremama reprezentacije, okupljanje je 1. siječnja. Nakon dočeka Nove godine igrači su dobili slobodno do 17 sati kada će se okupiti ispred zagrebačkog hotela Panorama odakle će krenuti u Ivanić-Grad, u hotel Sport.

– Početak priprema 1. siječnja čista je izbornikova provokacija. I za mene i moju obitelj i za sve nas jer je to u principu neradni dan. To je znak u kojem pravcu moramo ići jer ne treba gledati na to da je praznik, već da nam je potreban rad i da bez odricanja u životu nema uspjeha. Najvažnije je da imamo dobru atmosferu, da su igrači angažirani, predani, da su pokazali veliku želju i da, kada je bilo teško, nisu odustali. Sve je pod kontrolom. Nastavljamo 1. siječnja po programu, a prvi je trening već u 19 sati – rekao je Babić.

Do odlaska u Poljsku 13. siječnja Hrvatska će odigrati četiri utakmice. Dvije, 4. i 5. siječnja, s B reprezentacijom Hrvatske, a 8. i 9. siječnja sa Slovenijom, čiji je izbornik Veselin Vujović. Prva utakmica odigrat će se u dvorani u Ivanić-Gradu, a druga idući dan u Kopru. Prijateljske utakmice s našom B reprezentacijom bit će zatvorenog tipa.

Prva je uvijek najteža

– Čekaju nas četiri testne utakmice, dvije međusobno i dvije protiv Slovenije. Zvali smo nekoliko igrača koji su na širem popisu da budu koliko-toliko u trenažnom procesu ako, ne daj Bože, bude kakvih ozljeda te da budu spremni ići u Poljsku. Taktički ćemo se pripremati za Norvešku i Island u dvije testne utakmice 4. i 5. siječnja. Drugu momčad vodit će trener Petar Metličić. U prvoj utakmici pokušat ćemo simulirati četiri-pet kretnji Norvežana koje su nam već radili na kvalifikacijskim utakmicama, a u drugoj ćemo pokušati simulirati specifičnu obranu Islanda kako nas ne bi mogli iznenaditi. Iskustvo mi govori da je prva utakmica uvijek najteža bez obzira na to s kim igrali. Reprezentacija Bjelorusije možda ne spada u top deset, ali imaju vrlo kvalitetne igrače i mogu iznenaditi protivnika ako nije spreman. Moramo biti potpuno spremni za tešku utakmicu na otvaranju – zaključio je Željko Babić. 

>> Čupić: Poljaci nas jako vole i navijat će za nas

Komentara 1

DU
Deleted user
09:56 31.12.2015.

Ako ozljeda nije razlog, potpuno mi je nejasno zašto nema Obranovića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije