Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović

Uživao sam gledajući Hrvatsku protiv Italije, a Mamić je super lik

Veselin Vujović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
19.11.2014.
u 14:48

Obrijat 
ću bradu: Učinit ću to ako sa Zagrebom uđem 
na Final Four Lige prvaka.

Veselin Vujović pregrmio je prvih 50 dana u rukometnom klubu PPD Zagreb. Prvi put se ozbiljno naljutio u Brestu gdje je njegova momčad izgubila od Meškova u Ligi prvaka.

- U jednom trenutku sam pogledao semafor, bila je 20. minuta, a mi postigli samo tri pogotka. Pomislio sam da ću doživjeti najveću trenersku blamažu otkako se bavim ovim poslom. Srećom, nakon izmišljanja nekih obrana došli smo do podnošljivog poraza. Morat ćemo još više poraditi na agresivnosti, čvrstini. Volim lepršav rukomet, ali tko danas pita za lepršavost, glavno je kako dobiti utakmicu - istaknuo je Vujović.

Opatijo bajna...

Žali samo što njegova momčad ne igra pred punom dvoranom.

- Hvala svima koji su do sada dolazili u Arenu, ali tamo je atmosfera takva da se gostujući igrači i suci ugodno osjećaju - istaknuo je Vujović.

U Zagrebu mu je lijepo.

- Iskreno, izašao sam u grad samo dvaput ili triput. Moje dnevno kretanje je od stana do dvorane. Bio sam sa suprugom u nekoliko šoping-centara. Kad je slobodan vikend, odem do Šapca. Što se tiče kluba i ljudi oko njega, osjećam se ugodno kao da sam ovdje godinama. I zato ću se potruditi da dam srce za ovaj klub ako treba.

Nije tip koji ima omiljeni kafić gdje ispija jutarnju kavu.

- Ne, nisam taj tip. Nekoliko puta sam otišao u jednu pizzeriju blizu Arene s mojim prijateljem Mirkom Bašićem. Otišao sam jednom prilikom na izlet u Opatiju i jako mi se svidio taj gradić - rekao je Vujović.

Kada dođe u Šabac, onda se druži sa svojim nekadašnjim suigračima, Vukovićem, Isakovićem, Rašićem.

- Imam svoj restoran koji se zove Car. Ime nije bilo teško izmisliti jer su mi se prijatelji obraćali s "gdje si, care?".

Pomno prati i ostale loptačke sportove.

- Nekad kod kuće istovremeno gledam prijenos na televizoru i na laptopu. Volim gledati košarku. Moji veliki prijatelji su Dušan Ivković, Željko Obradović. Duško Ivanović, Stanislav Pešić. Košarka je inače bila moj prvi sport. Pamtim sjajnu Cibonu i Jugoplastiku kada su osvajali Kup prvaka - rekao je.

Voli gledati i nogomet.

- Uživao sam gledajući Hrvatsku protiv Italije. Dečki su igrali sjajno, takvo nogometno kretanje dugo nisam vidio. Imali su ideju, stisli su Talijane kao nitko do sada na njihovu travnjaku. Žao mi je što je došlo do prekida. To što su vaši navijači tamo napravili je velika glupost. Englezi su tako lijepo riješili zakonom. Napraviš skandal na stadionu ideš u zatvor - rekao je Vujović.

Mamić je super

Bradu je obrijao samo jednom.

- Da, kada sam bio na služenju vojnog roka u Kraljevu. Došao sam kao već poznati rukometaš i morao sam potpisati gomilu autograma, čak i starješinama. Drugi ću je put je obrijati ako sa Zagrebom uđem na Final Four Lige prvaka.

Poznajete li Zdravka Mamića?

- Ne, ali mislim da je jako zanimljiv lik. Nakon nekih njegovih gesta znao sam reći: "Bože kakva budala", a onda poslije kažem: "Ma koji super lik." Napravio je velike stvari za Dinamo i ono za što mu skidam kapu – nitko nema utjecaj na njega.

U igračkoj karijeri najviše pamti gostovanja u Bitoli.

- Tamo sam se jednom potukao. Postigao sam pogodak za 26:26, krenem prema centru, a na semaforu i dalje piše 26:25. Mislio sam da su mi poništili pogodak. Došao sam do zapisničkog stola, lupio dlanom, a onda je nastala "tarapana". Nije mi trebalo dugo da uzvratim udarac. No, danas je drugačije, potpuno sam se smirio, ne trebaju mi više nikakvi incidenti i plaćanja kazni - zaključio je Vujo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije