Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija - Hrvatska 30:31

Rukometašice izborile SP u Brazilu!

'Croatia\'s Lidija Horvat (R) shoots to score past Uruguay\'s Alejandra Ferrari during their preliminary round match at Women\'s World Handball Championships in St. Petersburg December 10, 2005. Croat
'GRIGORY DUKOR'
11.06.2011.
u 19:32

Rukometašice su izborile nastup na SP u Brazilu iako su u uzvratu u Kragujevcu izgubile od Srbije 30:31 zahvaljujuci prvoj ut. kad su slavile sa +11.

"Idemo u Brazil, idemo u Brazil" - orilo se u autobusu hrvatskih rukometašica nakon uzvratne utakmice protiv Srplkinja u kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. Nakon velikih 11 razlike u Vaaždinu, naše rukometašice pobijeđene su u Kragujevcu samo s jednim pogotkom (30:31) pa će tako u prosincu ove godine igrati na svom četvrtom svjetskom prvenstvu u Brazilu.

- Sve ono što smo očekivali nije se dogodilo. Niti je dvorana bila dupkom puna kako su domaćini najavljivali, niti je bilo ratničke atmosfere, a bogami ni rumunjski suci nisu bili nimalo pristrani,. Odfučkali su kao da sude finale svjetskog prvenstva, bez pogreške - rekla je Andreja Penezć, jedna od naših najboljih igračica.

Dvorana je bila poluprazna, a nešto bučnije navijanje utihnulo je kada se je vidjelo da domaćin nemože nadoknaditi minus iz prve utakmice.

 - Moram pohvaliti navijanje, kako u Varaždinu tako i ovdje u središtu Šuimadije. Bilo je lijepo na kraju vidjeti kako dvorana plješće i jednima i drugima - rekao je Vladimir Canjuga, izbornik reprezentacije.

Ždrijeb za SP bit će 2. srpnja. Tada će Hrvatska saznati u kojem će gradu igrati. Djevojke naravno navijaju za neki grad s plažom, premda nebi imale ništa protiv da budu u gradu u kojem je rođen i u kojem je igrao Pele, Santosu.

 - Ma kakav Pele. Mislite da bi on zbog mene htio doći u Ivanec - rekao je radosni Canjuga.

Naša obrana cijelo vrijeme pripremala se je za tandem Lekić-Cvijić, no ova druga igrala je samo dvadesetak minuta. Sakupila je za to vrijeme dva isključenja i izbornik je više nije vraćao u igru.

 - Iznenadio nas je njihov drugi pivot, Pop-Lazić koja je postigla sedam pogodaka. Imale smo puno rupa u obrani na što nas je izbornik upozorio na poluvremenu. Žao mi je što na kraju nismo pobijedili - rekla je Vesna Milanović-Litre, dodavši:

 - Nije da svako malo nismo škicale semafor, posebice kada smo zaostaje tri razlike.

Hrvatska je igrala u sastavu: Grubišić (sedam obrana i jedan sedmerac), Jelčić (četiri obrane), Žderić (obranjeni sedmerac), Kiridžić, Tatari 5, Kožnjak, Golubić 2, Šerić, Gaće, Pušić 1, Horvat 5, Franić 6, Penezić 8, Zebić 1, Milanović-Litre 2, Džono

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije