Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u završnici

PPD Zagreb bez finala u Varaždinu: Zapisnički stol pogurao Vardar do slavlja

PPD Zagreb - Vardar
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/11
01.04.2016.
u 22:18

Gužva na zapisničkom stolu nastala je zbog krive izmjene. Nakon dugog vijećanja Vardaru nije poništen pogodak, a trebao je. Ostalo je 25:23, 45 sekundi prije kraja...

U nedjeljnom finalu petog izdanja rukometne SEHA Gazprom lige igrat će Veszprem i Vardar, dok će za treće mjesto znanje odmjeriti PPD Zagreb i Meškov. No, moglo je biti i obrnuto. Nitko se ne bi bunio. Obje polufinalne utakmice, pred punom varaždinskom Arenom, ponudile su pregršt uzbuđenja, a bjeloruski Meškov umalo je kreirao najveću senzaciju u povijesti ove lige. Naime, vodio je protiv favoriziranog Veszprema šest razlike (12:6), vodio je 20:18, a onda je Ugalde u posljednjim trenucima izjednačio (20:20). Nakon izvođenja sedmeraca bolji su bili Mađari (24:21). U drugoj utakmici “plinari” su izgubili sa 24:26.

Muška igra

- Vidjelo se od početka utakmice da obje momčadi žarko žele pobjedu. Igralo se borbeno, muški, s puno isključenja. Bilo je jako puno nervoze na parketu, na obje klupe, ali i na zapisničkom stolu – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Gužva na zapisničkom stolu nastala je zbog krive izmjene. Brumen je ušao na parket dok Šterbik još nije izašao. A sve se to događalo dok je Vardar išao u kontru i zabio 25. pogodak. Nakon dugog vijećanja Vardaru nije poništen pogodak, a trebao je. Ostalo je 25:23, 45 sekundi prije kraja i lopta za zagrebaše koji su napadali šest na četiri. Brzo su postigli pogodak, ali su ga brzo i primili.

- Taj njihov posljednji šut zamalo je Stevanović obranio. Lopta mu je prošla nekako ispod noge. Šteta. Mogli smo pobijedili, ali nisam nezadovoljan. Kada moja momčad izgubi u ovako borbenoj utakmici onda mi nije žao. Nijanse su odlučile – zaključio je Vujović.

Zlatko Horvat postigao je šest golova za PPD Zagreb, no pet iz sedmeraca, dok su po četiri dodali Tin Kontrec i Luka Šebetić, dok je šest golova, od toga također pet iz sedmeraca za Vardar postigao Dejan Manaskov, a pet je dodao Aleks Dušebajev.

Zanimljivo je da će Vardar i Veszprem igrati međusbno i u četvrtfnalu Lige prvaka.

- Slutim ozbiljno finale koje će biti uvertira za njihove susrete u Ligi prvaka – rekao je Vujović.

Finale je na programu u nedjelju od 19 sati, dok će se istoga dana od 16.30 sati igrati susret za treće mjesto.

Superzanimljive utakmice

Za Vujovića je dobra vijest da se nakon jednomjesečne stanke u momčad vratio Sandro Obranović. Još samo da Stipe Mandalinić odigra utkamicu bez puno pogrešaka i onda i PSG može pasti u četvrtfinalu Lige prvaka.

Utakmicu su gledali i hrvatski reprezentativci koji se pripremaju za kvalifikacijski turnir za odlazak na olimpijske igre u Rio.

- Svaka čast rukometu koji se igra u SEHA ligi. Obje utakmice bile su super zanimljive – rekao je Jakov Gojun, igrač Füchsea.

Marko Kopljar kapetan reprezentacije, kaže da će biti spreman za turnir u Danskoj.

- Vidjet ćemo da li mogu nakon dva, tri treninga – istaknuo je.     

>>Veszprem na sedmerce do finala SEHA lige

Komentara 6

DO
don123
06:27 02.04.2016.

Damir Mrvec ,poništen je gol za 26:23.Suci su pokušali sramotno smanjiti na 24:23.Prema tome ako nisi gledao utakmicu ne laži i ne obmanjuj javnost.

MA
maliMalecki
00:14 02.04.2016.

Ajde Damire ne kmeči i realno izvještavaj...Vardar je zasluženo prošao u finale...to je samo sport, nekad se gubi a nekad dobiva, zašto je to tako teško razumjeti!?...

DU
Deleted user
00:23 02.04.2016.

kak su igrali jos je i dobar rezultat...jbg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije