Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalifikacije za ep

Nema straha, glavni su im igrači iz Druge lige

Slavko Goluža
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
30.10.2014.
u 10:05

Slavko Goluža uoči sraza s Nizozemskom (18 sati) ostao bez najboljeg svjetskog igrača

Rukometaši Hrvatske danas kreću u ciklus kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Poljskoj. U skupini smo s Nizozemskom, Norveškom i Turskom. Na EP će izravno prve dvije reprezentacije i najbolja treća iz sedam skupina. Sve osim našeg prvog mjesta u skupini bilo bi veliko iznenađenje. Prvi nam je suparnik Nizozemska, a utakmica će se igrati u Koprivnici s početkom u 18 sati.

Najopasniji su u 2. ligi

Domagoj Duvnjak neće pomoći hrvatskoj reprezentaciji u prve dvije utakmice.

- Prvo smo mislili da je virozan, a onda su se pojavili problemi sa očima. Hitno je otišao u Kiel gdje je obavio specijalistički pregled. Nalazi će biti gotovi za nekoliko dana pa ćemo znati na čemu smo - rekao je izbornik Slavko Goluža.

Bez Duvnjaka ne bi trebao biti problem dobiti Nizozemsku u kojoj velik broj igrača igra u Njemačkoj. Tako su u Prvoj ligi Jeffrey Boomhouwer (Melsungen), Tin Remer (Lubbecke) i Arjan Haenen (Lemgo), a u drugoj Iso Sluijters, Jasper Adamas (oba Emsdetten), Bobby Schagen, Nicky Verjans, Patrick Viedema i Toon Leenders (svi Nordhorn). Od trojice koja igraju u Prvoj ligi, samo Remer igra puno, dok, primjerice, Haenen nije ni bio u postavi Lemga u posljednjoj prvenstvenoj utakmici. Najopasniji dolaze iz Nordhorna – Schagen i Miedema glavni su igrači trenutačno petoplasirane momčadi druge lige.

Rekord 2200 gledatelja

Za razliku od ženske reprezentacije Nizozemske, muška se nikad nije plasirala ni na jedno veliko natjecanje. U kvalifikacijama su znali iznenaditi na domaćem parketu. Tako su pobjeđivali Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Austriju, Ukrajinu...

Što se tiče gledatelja, rukomet u Nizozemskoj nije među popularnijim sportovima. Muška rukometna reprezentacija bilježi najviše gledatelja u kvalifikacijama za EP 2007. godine. Protiv Finske ih je gledalo 2200 ljudi.

Međusobno nismo nikad igrali, čak ni u prijateljskim utakmicama. Od jačih reprezentacija Nizozemska je igrala jednom protiv Francuske, i to 1993. godine u kvalifikacijama za prvo EP koje je održano u Portugalu. Nizozemci su izgubili sa samo dva razlike (18:20) od reprezentacije koja je samo dvije godine kasnije postala svjetski prvak.

>>Domagoj Duvnjak neočekivano napustio pripreme reprezentacije!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije