Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajni rukometaši

Neki novi klinci: Hrvatska stvara sjajnu momčad za EP '18.

rukomet
Foto: HRS
08.11.2015.
u 11:31

Marić, Slišković, Kozina i Stepančić osvojili su 2009. zlato na kadetskom SP-u, a sada su važne karike seniorske reprezentacije

Rukometaši Hrvatske pobjedom nad Makedonijom (29:21) predstavili su se na HEP Croatia kupu u jednom sasvim novom izdanju. Nema više starih, iskusnih igrača poput Vorija, Čupića, Bičanića, Lackovića, Buntića, Muse. Sada su tu neki novci klinci koje predvode Marino Marić, Ivan Slišković, Luka Stepančić, trojac koji je zajedno igrao i osvojio zlato na svjetskom kadetskom prvenstvu u Tunisu 2009. godine. Iz te generacije tu je u Umagu i Krešimir Kozina, a blizu reprezentacije još je i Lovro Šprem.

Marić konačno dočekao

U Tunisu 2009. godine Marino Marić bio je proglašen za najboljeg kružnog napadača. No, pravu priliku u seniorskoj reprezentaciji dočekao je šest godina kasnije. On je trenutačno naš prvi pivot. Bio je ovaj Mostarac uvijek blizu reprezentacije, no ili bi otpao na pripremama (2011.) ili bi ostao na tribini kao višak (2012.) ili bi dobio mrvice (2013). Ove godine na SP-u u Kataru nije ga ni bilo. Prednost su uvijek dobivali Vori i Musa.

– Odlazak u njemački Melsungen bio mi je pun pogodak. U Njemačkoj nema mjesta neozbiljnosti. Trener ima povjerenja u mene i u Melsungenu igram obranu i napad – istaknuo je Marino Marić.

A Melsungenu ide jako dobro. Trenutačno su treći u prvenstvu.

– Bili bismo i drugi da nismo nesretno izgubili bod u Magdeburgu golom iz sedmerca koji je dosuđen u posljednjoj sekundi. Imamo pravu ratničku momčad. Bez zvijezda, ali smo kao momčad odlični. I u reprezentaciji moramo tako igrati, moramo biti "kileri" svih 60 minuta – rekao je Marić.

Posljednjih godina malo smo igrali loptu na kružne napadače. Danas to više nije tako. Duvnjak i Karačić baš lijepo dijele lopte na crtu pa nas tandem Duvnjak-Marić podsjeća na onaj sjajan nekadašnji Balić-Vori.

Duvnjak se snalazi

– Kako se snalazim s novim dečkima? Pa oni jesu novi, ali sam s većinom njih već igrao u klubu pa ih dobro poznajem – istaknuo je Duvnjak.

Luka Stepančić već je prošle godine dokazao svoje potencijale, a pravo osvježenje je Marko Mamić. Još od vremena Blaženka Lackovića nismo imali tako razornog šutera.

– Čovjek se s lakoćom diže s devet, deset metara. Vidjeli ste kakve nam je dvije bombe zabio. Moji ga igrači ne poznaju pa nisu izlazili duboko na njega. On takve prilike ne propušta. Čim ima priliku, šutira. Sviđaju mi se ovi novi klinci – rekao je Ivica Obrvan, hrvatski stručnjak na klupi Makedonije.

Još kad se ovim dečkima priključe Kopljar, Alilović, Bičanić, Mandalinić... Bit će to sjajna generacija za Europsko prvenstvo 2018. kojem je Hrvatska domaćin.

>> Gledali smo novu Hrvatsku i konačno dobili bombardera koji zabija s 10 metara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije