Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završni razgovori

Mozart vuče sve konce, Balić predlaže novog izbornika!

Handball, Bundesliga, 6. Spieltag, THW Kiel - HSG Wetzler am 18.09.2013 in der Sparkassen-Arena in Kiel (Schleswig-Holstein). Der Wetzlarer Ivano Balic liegt am Boden. Das Spiel endete 26:25 f??r den THW Kiel. Foto: Carsten Rehder/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
05.02.2015.
u 21:10

Balić Golužu sigurno neće podržati, jer baš je Slavko otjerao Ivana iz reprezentacije 2013.

Ovih dana delegacija Hrvatskog rukometnog saveza – Sandi Šola, predsjednik, Zoran Gobac, dopredsjednik i Damir Poljak, glavni tajnik – odlazi u Frankfurt na konačni dogovor s Ivanom Balićem koji bi od 1. srpnja trebao postati koordinator za muški rukomet.

– Nemamo više puno vremena i moramo brzo djelovati kako bismo posložili sve što se tiče muškog rukometa. Mi bismo htjeli da se Ivano odmah uključi u rad, ali bojim se da je to nemoguće dok mu ne završe obaveze u njegovu klubu Wetzlaru – rekao je Zoran Gobac.

Koordinator za muški rukomet trebao bi predložiti novog izbornika?

– Da, to je njegov zadatak. On daje prijedlog, a Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza ga odobrava ili ne – istaknuo je Gobac.

Drugim riječima, može li Ivano Balić predložiti da Slavko Goluža ostane izbornik?

– Naravno da može – istaknuo je Gobac.

E to bi bio vic godine. Da podrži čovjeka koji ga je otjerao iz reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 2013. godine. Nekako se čini da takvo nešto rukometni Mozart neće nikada predložiti. A koji će biti njegov izbor? Pa Zvonimir Serdarušić za izbornika i Pero Metličić za pomoćnog trenera. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da ova priča završi drugačije. Jedino je pitanje tko će voditi reprezentaciju u preostale četiri utakmice kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. u Poljsku (Norveška i Nizozemska u gostima te Norveška i Turska kod kuće).

– S obzirom na to da su kvalifikacije krajem travnja, moramo imati ime izbornika do 1. ožujka – kaže Gobac.

Teško da će Serdarušić prekinuti ugovor u francuskom Aixu i staviti se odmah na raspolaganje. Opet, ako sastanak u Frankfurtu završi tako da Ivano odmah iznese svoj prijedlog, moglo bi se dogoditi da se Noka pojavi ranije i preuzme stvari u svoje ruke.

A kada će izbornik podnijeti izvještaj sa Svjetskog prvenstva u Dohi, gdje smo osvojili šesto mjesto?

– Kad ga napiše – bio je kratak i jasan Gobac.

A kakva je situacija sa ženskim izbornikom? Canjuga je davno dao ostavku, a djevojke u ožujku imaju EHF okupljanje.

– I taj će se problem riješiti za dvadesetak dana. Ima nekoliko imena, vidjet ćemo za koga ćemo se na kraju odlučiti – zaključio je Gobac.

A kada je riječ o kandidatima za izbornika ženske reprezentacije, nije isključeno da tamo osvane Slavko Goluža. On sigurno ima kapacitet da vrati ženski rukomet na velika natjecanja. Ako on nije taj, onda je prva kandidatkinja Adrijana Prosinjak koja je ove sezone sa Zametom napravila odlične rezultate u ligi.

>>Ivano genij - Odlučio je otići dok njegove igre još oduševljavaju navijače

Komentara 14

ZV
zvonjuri
23:23 05.02.2015.

Balić je, uz Metličića i Serdarušića, sigurno najbolje rješenje za HR rukomet. Ipak mislim da mu budućnost ne ovisi o HRS (Šoli, Gopcu i drugima) i da si neće dozvolit mu takvi kokuzi uvjetuju i određuju što i kako raditii i kako voditi reprezentaciju koju su oni uništili i srozali na niske grane. I to ne samo reprezentaciju nego su na tragu da unište i cjelokupni hrvatski rukomet.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
22:42 05.02.2015.

Ivano Balić se mora u repku vratiti kao igrač, selektor i domoljubni korektor...

B2
bordon 2
23:13 05.02.2015.

Prema Ivanu Baliću su se ponijeli vrlo nekorektno (mislim da tu nije u pitanju samo Goluža Slavko - on je bio tek puki izvršitelj) i sad idu kod Balića?? Kao on bi trebao - odlučiti - što, koga i kuda? Hmmmm - u našem stilu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije