Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezni dužnik

Makedonci ljutiti: Lino Červar je dužan 20.000 eura poreza!

Zoran Gobac - Lino Červar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
15.03.2017.
u 12:17

Červar je na javnoj listi poreznih dužnika u Makedoniji, a dug prema državi u kojoj prebiva od 2009. godine kao trener skopskog Metalurga, iznosi oko 20.000 eura

Odluka da napusti mjesto izbornika makedonske rukometne reprezentacije očekivano je izazvala ljutnju u zemlji koja je 2012. dala državljanstvo najtrofejnijem hrvatskom treneru Lini Červaru.

Ubrzo nakon što se odlučio vratiti na mjesto izbornika Hrvatske objavljena je vijest da je Červar na javnoj listi poreznih dužnika u Makedoniji, a dug prema državi u kojoj prebiva od 2009. godine kao trener skopskog Metalurga, iznosi oko 20.000 eura, točnije 1,218.000 makedonskih denara, prenosi gol.mk.

Na istoj se listi dužnika Červar, zaveden kao strano fizičko lice u Makedoniji, našao i 2015. godine, kada je dug bio i veći, a što je naš trener uredno i podmirio.

Do podatka nije bilo teško doći, budući da je lista javnih dužnika u Makedoniji kao i u Hrvatskoj dostupna svima, no termin objave pokazuje da javnosti u Makedoniji nije baš lako pala Červarova odluka, tim prije što su gotovo svi bili uvjereni da s obzirom na dobre uvjete nema ni razloga napuštatati reprezentaciju Makedonije na čiju je klupu sjeo nakon Ivice Obrvana u svibnju 2016. te s njom ušao u drugi krug SP-a u Francuskoj. Upitno je također i koliko će se dugo još Červar zadržati na klupi Metalurga. 

Inače, makedonski mediji spekuliraju i s mogućim nasljednicima Červara na klupi Makedonije, spominju se Kasim Kamenica, trener bitoljskog Pelistera, i Raul Gonzalez, Španjolac na klupi Vardara.

Komentara 2

LI
liliZG
12:28 16.03.2017.

pretpostavljam da ćemo to platiti mi, porezni obveznici RH

Avatar Darko zg
Darko zg
16:33 15.03.2017.

tako im je zahvalio za posao i državljanstvo.čovjek bez obraza i karaktera.Sramota što nam je takva osoba trener naših rukometaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije