Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Čupić:

Potrudit ćemo se da ne odlučuje utakmica protiv Norveške

Ivan Čupić
EHF EURO
06.04.2016.
u 17:24

'U tri dana čekaju nas tri teške utakmice. Počinjemo s domaćinima Dancima, očekujemo punu dvoranu, bit će pritisak i na njima i na nama.'

Dan prije odlaska hrvatske muške rukometne reprezentacije na kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) svoje dojmove s dosadašnjeg tijeka priprema, te očekivanja na turniru koji će se održati u danskom Herningu od petka do nedjelje iznijeli su iskusni reprezentativci, desno krilo Ivan Čupić i stup obrane Jakov Gojun.

- U tri dana čekaju nas tri teške utakmice. Počinjemo s domaćinima Dancima, očekujemo punu dvoranu, bit će pritisak i na njima i na nama. Koncentrirani smo na tu prvu utakmicu, ali općenito moramo odraditi dobar turnir i plasirati se na Olimpijske igre. To je glavni i osnovni cilj ove generacije. Mislim da imamo kvalitetu za to i da možemo do Rija. Pokazat ćemo da smo sposobni za velike stvari. Norveška će nam biti zadnji protivnik i mislim da će se mnogo toga odlučivati baš tada. Mi ćemo se potruditi da tako ne bude, ali već smo i u zadnjoj utakmici na Europskom prvenstvu u Poljskoj, kada se igralo za medalju, pokazali da smo bolji od njih. Vjerujem da, ako bude trebalo, će i ta zadnja utakmica otići na našu stranu i da ćemo potvrditi dobru formu i otići na sljedeće veliko natjecanje - rekao je Čupić.

- Čekaju nas tri teške utakmice, pogotovo prva u kojoj ćemo igrati protiv Danske pred 15.000 njihovih navijača, ali mislim da smo se dobro spremili u ovih par treninga koje smo odradili zajedno i možemo na turnir otići s dosta samopouzdanja, te ga dobro otvoriti. Slijedi Bahrein, koji je po meni najslabija momčad na turniru, a na kraju ćemo igrati protiv Norveške koja je reprezentacija koja napreduje iz dana u dan i sve je ozbiljniji protivnik. Ipak, očekujem da na kraju izborimo odlazak u Rio - smatra Gojun.

Hrvatski rukometaši okupili su se na mini-pripremama u Ivanić Gradu u nedjelju, a u četvrtak će otputovati u Dansku.

Prva utakmica na turniru rasporedu je u petak u 20.30 sati protiv Danske, a slijede utakmice protiv Bahreina u subotu (18 sati) i Norveške u nedjelju (18 sati).

Plasman na OI izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije s turnira.

>> Izbornik poput Merlina, traži čaroliju za odlazak na Igre

Komentara 2

RI
rikavac
19:00 06.04.2016.

Zasto HRT nije otkupio utakmice? Jel domoljubi? Znali ste pljuvat po svima Radmanu eto dosli ste,na vlast u HRT zasto nema prijenosa ovako,bitni,utakmica?

LI
lise64
09:48 09.04.2016.

Kad covik oce gledati Hrvatsku bilo koju soprtsku Reprezentaciju treba poceti tjednu terapiju sa Apaurinima.Mi uvik SPREMNI na kraju cista O,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije